Càmpings Tarragona celebra els seus 40 anys

Invertiran enguany més de 40 MEUR en la millora i ampliació de les seves instal·lacions

Per . Actualitzat el

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination- , que engloba 56 càmpings, celebra enguany el 40 aniversari de la seva fundació. Per commemorar aquesta efemèride durà a terme un ampli conjunt d’activitats al llarg de la present temporada, dirigides tant al públic final com al sector empresarial.

Berta Cabré, presidenta de Càmpings Tarragona assenyala que “volem celebrar el 40 aniversari com una mirada al passat, al present i al futur d’un sector viu”. Segons ella, “estem en constant evolució, invertim cada any per millorar les nostres instal·lacions i estem aconseguint, per fi, el reconeixement que ens mereixem dins el panorama turístic”.

El sector campista a la província de Tarragona ofereix el 40% de les places turístiques i durant l’any 2016 va generar més de 8 milions de pernoctacions i va atreure més de 2 milions de visitants. Aquestes xifres representen un creixement constant en els últims anys, gràcies a la millora continuada que estan duent a terme molts dels càmpings i a la recerca d’una millor qualitat, a través de la innovació, per oferir una estada vacacional amb un elevat índex de satisfacció.

A més, Cabré afegeix que “són molts els canvis que ha experimentat el sector durant els darrers anys” i, per aquest motiu, “cal fer un homenatge, tant als campistes que ens són fidels, any rere any, com a tots els càmpings associats; així com a l’Associació que ha estat present per acompanyar-los. En aquest sentit, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre se situa al costat dels seus socis amb l’organització de diversos actes que tenen com a finalitat donar més rellevància al sector i continuar promocionant-lo.”

Les activitats del 40è aniversari

De les moltes activitats que s’han preparat per al públic final seguint l’eix temàtic “Una mirada al passat, al present i al futur d’un sector viu” en destaquen:
PRESENT. Sorteig d’estades “40 anys fent càmping”.
Des del dia 27 de març i fins al 18 d’abril, es posarà en marxa una campanya promocional a Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc on se sortejaran estades a un preu simbòlic de 40 € per gaudir als càmpings associats durant tota la temporada 2017.
PASSAT. “Records de càmping”. Durant els mesos de més activitat campista, juliol i agost, s’ha planificat una acció on-line, a través de les xarxes socials, on es recolliran experiències i moments inoblidables que han passat els usuaris dels càmpings a la Costa Daurada.
FUTUR. Concurs de dibuix “El càmping del futur”. A través de diversos esplais col·laboradors, els nens i nenes participaran en un concurs de dibuix sobre com s’imaginen el càmping del futur.
Pel que fa a les activitats adreçades als professionals i al sector turístic en general: Jornada professional “Mercats, casos d’èxit i futur”. Durant el mes de maig, i per celebrar la clausura del 1r Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings i Resorts ofert per la Universitat

Rovira i Virgili (URV), s’organitzarà una jornada professional amb la presència de representants de l’ANWB i l’ADAC, les associacions automobilístiques de referència a Holanda i Alemanya, respectivament, que agrupen 21 milions de persones; així com experts del sector que tractaran les noves tendències i casos d’èxit als mercats francès i britànic, entre d’altres.
Visita professional a càmpings francesos. S’ha organitzat un viatge de prospecció adreçat als gerents dels càmpings associats a Càmpings Tarragona per comprovar in situ les millors pràctiques del sector campista francès, un dels líders i pioners del sector.
Sopar empresarial del 40è aniversari. Amb la presència dels representants del sector turístic de la Costa Daurada, Càmpings Tarragona organitzarà un sopar per celebrar els 40 anys de la fundació. Durant l’acte es farà un reconeixement a persones i entitats que han acompanyat el sector durant aquests anys.
“40 anys fent càmping”. Conjuntament amb la URV s’editarà un llibre commemoratiu amb dades d’aquests 40 anys, històries personals, vivències i dades representatives. Aquest llibre es lliurarà a tots els associats i serà un document de referència que, fins a l’actualitat, no existia.

Més de 40 M€ en inversions
Coincidint amb la Setmana Santa, els Càmpings de Tarragona obren de nou les seves portes, posant així fi als mesos de temporada baixa que són aprofitats, generalment, per dur a terme les reformes en els establiments. Enguany, les inversions per part dels 56 càmpings que formen part de l’Associació se situaran al voltant dels 40 milions d’euros.

Les inversions principals estan dirigides a ampliar i millorar la superfície d’allotjament per poder acollir més còmodament els milers d’hostes que cada any visiten la província de Tarragona. L’augment en bungalous disponibles respon a la creixent demanda per aquesta modalitat per part dels visitants de la zona i a l’evolució del sector cap al “glamping”.

Però, també es fan importants millores per oferir experiències innovadores i diferenciades als campistes com per exemple, noves zones tematitzades amb piscines i àrees de lleure per als més petits o la creació de zones esportives o mini clubs. A més, també s’aprofita per actualitzar les instal·lacions i els serveis oferts, com per exemple la renovació de recepcions, espais comuns, espais específics per a les mascotes, parcs infantils o restaurants.

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província. Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní – Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats als entorns naturals de l’interior.