La recollida de la poda porta a porta s’estén a tots els barris

Per . Actualitzat el

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra posa en marxa la tercera i darrera fase del nou sistema de recollida de la poda que bàsicament consisteix en la retirada de tots els contenidors per implantar el porta a porta. D’aquesta manera, el pròxim 22 d’abril es retiraran els contenidors ubicats als barris de Babilònia, Racó Romà, Montclarà, Clarà, Bizanci, les Àmfores i Sadolla, mentre que en aquests moments es duen a terme les tasques d’informació a la ciutadania per part de monitors ambientals de les entitats ecologistes locals GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en acció. També s’entreguen els sacs que han d’utilitzar els veïns per a dipositar les restes.

La recollida de la poda porta a porta en aquesta zona s’implantarà a partir del 23 d’abril i es durà a terme un dia a la setmana. En el cas dels veïns de Babilònia, Racó Romà, Montclarà i Clarà serà els diumenges al matí; i des de la carretera de la Pobla, les Àmfores, Bizanci i Sadolla, serà els dissabtes. Els veïns han de deixar les restes a la porta de casa seva la tarda abans de la recollida o el mateix dia abans de les 7 h del matí.

Cal recordar que la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra treballa en l’eliminació progressiva dels contenidors de poda durant els anys 2016 i 2017, basant-se en l’experiència de la prova pilot que es va realitzar al barri de Sant Jordi l’any 2015. L’any 2016 es va implantar a la Marítima Residencial Nord i Sud, i als Munts. Amb l’actual fase ja quedaran tots retirats.

D’altra banda, a finals de desembre de 2016 la Regidoria de Sostenibilitat va donar a conèixer les dades sobre el nou sistema de recollida de la poda al municipi, ressaltant uns molt bons resultats ja que l’Ajuntament s’havia estalviat al voltant dels 70.000 € en els sobrecostos que comportava l’anterior sistema.