Acord entre el Port i Marcolleida pel control d’exportacions d’animals vius

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona i Mercolleida han arribat a un acord de col·laboració, mitjançant el qual a partir del mes d’abril, Mercolleida informarà puntualment als seus abonats sobre el volum de les exportacions d’animals vius que s’embarquen setmanalment a través del Port de Tarragona. Aquesta informació, detallant el nombre de caps, espècie i destinació, ha adquirit una especial rellevància als darrers anys, arran de l’augment exponencial de les exportacions de bestiar en viu registrat amb una destinació preferent al Mitjà Orient.

Només el 2016, el Port de Tarragona va gestionar la sortida de 37.870 exemplars de boví i 237.881 caps d’oví. Aquestes dades situen el Port de Tarragona com a una de les principals vies de l’exportació ramadera pel Sud d’Europa, conjuntament amb els ports de Cartagena (Múrcia) i de Sète (França).

Amb aquest acord de col·laboració, tant el Port de Tarragona com Mercolleida pretenen incidir en la dinamització econòmica de la ramaderia catalana i facilitar els  operadors dels mercats boví i oví informació objectiva de primera mà que els permeti  incrementar la seva competitivitat.