La Casa de la Festa fa aigües un altre cop

Abelló (PDeCAT) reclama obres de millora per arranjar les goteres

Per . Actualitzat el

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha denunciat filtracions d’aigua a la Casa de la Festa i ha reclamat a l’equip de govern que realitzi obres de millora a l’equipament.

«Des que es va inaugurar, l’any 2008, aquest equipament pateix goteres i problemes per la manca de manteniment», ha manifestat Abelló, que ha recordat que la Casa de la Festa «és l’espai on es conserven i s’exposen els elements patrimonials del Seguici Popular, que són d’un valor incalculable».

La portaveu del Govern municipal, Begoña Floria, ha considerat «absolutament vergonyós que el senyor Abelló culpi l’actual equip de govern dels problemes estructurals de la Casa de la Festa», feta pel Govern Nadal en «un edifici que no s’adequa, ni en mida ni en origen».

«S’està posant en perill el nostre patrimoni festiu», ha lamentat el portaveu del PDeCAT, que ha assenyalat que, a causa de les filtracions d’aigua, els baixos dels vestits dels Gegants Moros, inaugurats la passada Santa Tecla, han aparegut mullats. En aquest sentit, Floria aclareix que «els elements patrimonials no s’han vist afectats pels darrers aiguats».

Abelló ha recordat que fa un any i cinc mesos que el plenari municipal va aprovar per unanimitat la moció presentada pel seu grup municipal que acordava convertir la Casa de la Festa en un referent cultural. «Es tracta d’un dels espais culturals més visitants de la ciutat, que rep més de 2.000 persones cada mes».

Abelló reclama que es realitzi un estudi exhaustiu dels actuals problemes estructurals que existeixen a la Casa de la Festa i es procedeixi, al més aviat possible, a executar les obres de millora necessàries.