Campanya per erradicar els residus voluminosos incontrolats

El servei gratuït municipal incrementa la recollida d’aquest tipus de residus, que passa de tres a cinc dies

Per . Actualitzat el

La campanya “Em comprometo amb Tarragona” inicia una nova ofensiva contra l’incivisme, aquest cop, centrada en la recollida de deixalles voluminoses. L’Ajuntament disposa d’un servei gratuït de recollida de residus voluminosos i andròmines, que funciona de dimarts a dissabte i facilita al ciutadà que els dipositi en el lloc i hora acordat a través del telèfon verd 977 296 222. Durant el 2016 s’han gestionat 3.302 serveis de recollida, amb una mitjana de 21 al dia i 252 punts al mes programats. Tot i així, el servei de neteja també recull un gran volum de residus llençats de manera incontrolada. De les 1.731 tones recollides l’any passat, un 80% van ser recollides de residus no programades, és a dir, 1.384 tones, que van suposar un cost addicional del servei de  371.251,35 €. És per aquesta raó, que l’Ajuntament engega una nova fase de la campanya institucional “Em comprometo amb Tarragona” per comunicar quines són les vies gratuïtes per desfer-se de mobles, grans electrodomèstics, matalassos, etc. La consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, ha explicat que “és una campanya per fomentar l’estima cap a la ciutat i acabar amb l’incivisme” i ha afegit “el civisme és una qüestió de bons hàbits i de cura de l’espai públic, tots en som responsables”.

Des d’avui i durant dues setmanes, dos equips d’informadors recorreran els punts on es localitzen més deixalles incontrolades, les rutes les realitzaran al vespre que és el moment del dia en què es llencen els residus. Els equips informaran la ciutadania de l’inici de la campanya, de les diferents opcions gratuïtes que disposen per desfer-se de mobles, electrodomèstics, etc., del cost de l’incivisme, de l’existència d’una ordenança sobre convivència i de l’import de les sancions per llençar o abandonar a l’espai públic qualsevol tipus d’objecte o producte. Els comandos informatius obsequiaran als ciutadans amb un díptic informatiu de la campanya, i amb un imant de nevera, amb el telèfon verd, per tenir-lo sempre present. La Guàrdia Urbana també realitzarà controls específics dels punts negres.

“Em comprometo amb Tarragona” es presenta amb un to positiu i posa en valor les accions cíviques i reconeix les bones pràctiques individuals, que sumades esdevenen un gran valor col·lectiu i un gest de compromís amb la ciutat. La proposta gràfica apel·la a les vivències i records que s’associen a mobles i electrodomèstics mentre formen part de la nostra vida, i apel·la a un compromís on cadascú ha de complir la seva part per no fallar a l’altre.

El servei de recollida de deixalles voluminoses passa de 3 a 5 dies

El servei gratuït municipal facilita la recollida de residus voluminosos de dimarts a dissabte. A més de la campanya informativa, l’Ajuntament amplia els dies de recollida programada, i passa de 3 a 5 dies, de dimarts a dissabte. A través del Telèfon Verd s’assigna un dia, hora i lloc perquè el ciutadà dipositi els seus residus, habitualment és als contenidors més propers del seu domicili. I la recollida es fa a la nit, entre les 21 h i les 5 h de la matinada.

A més, també es poden dipositar a la deixalleria fixa, al polígon Riu Clar que és oberta de dilluns a dissabte de 8 a 20 h. I també es poden portar petits mobles o petits electrodomèstics a alguna de les cinc deixalleries mòbils que s’ubiquen de dilluns a dissabte a diferents punts de la ciutat.

Continua la campanya “Gràcies per recollir les caques del teu gos”

Al juny del 2016, es va llençar la primera acció de “Em comprometo amb Tarragona” per la recollida dels excrements de gossos. En aquests mesos, s’han instal·lat cartells informatius a 25 aparcagossos i 60 carrers de la ciutat, 13 pipicans i 400 papereres. S’han distribuït 5.000 flyers i 60 cartells en senyals urbanes on s’avisa al propietari de l’import de la sanció si no recull l’excrement.  Els equips d’informadors han realitzat 777 impactes informatius a propietaris de gossos. La campanya continua i se suma a la que s’inicia avui per la recollida de voluminosos. La campanya també inclou accions publicitàries en mitjans de comunicació i xarxes socials.