El nou consultori de Segur de Calafell ja és una realitat

L’equipament ha comportat una inversió de 2,4 MEUR a càrrec de la Xarxa Santa Tecla

Per . Actualitzat el

La urbanització de Segur de Calafell ja disposa del seu nou centre sanitari d’atenció primària. De la mà de la Xarxa de Santa Tecla, la població de Segur compta des de dilluns passat amb un equipament que millora l’anterior consultori en espai, llum natural, funcionalitat i serveis assistencials. El passat divendres dia 17 de març la població interessada va poder conèixer les noves instal·lacions amb una jornada de portes obertes.

El doctor Humberto Hernández, coordinador mèdic de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Calafell, fa una valoració molt positiva de les primeres hores de funcionament del nou consultori. «Els usuaris estan encantats amb les noves instal·lacions i els professionals del centre ja han pogut la major comoditat que aporta el nou espai, sobretot a l’hora d’atendre els pacients».

La cartera bàsica de serveis d’aquest nou consultori inclou l’atenció de medicina i infermeria familiar i comunitària; pediatria i infermeria pediàtrica; auxiliar de clínica i treball social. A més, també ofereix un seguit de programes i consultes específiques destinades a la prevenció i la promoció de la salut així com al control de teràpies: Programa PAPPS, control TAO (Teràpia  d’Anticoagulació Oral); ECG (electrocardiogrames); cures injectables; control peu diabètic; detecció precoç de cures; programes de salut a les escoles i instituts; Programa Pacient Expert i atenció a la cronicitat, entre altres. L’equip professional del nou  centre assistencial està integrat per 4 metges de família, 1 pediatre, 4 infermeres comunitàries i 1 infermera pediàtrica, 1 treballadora social i 4 administratius que donaran cobertura a tota la franja horària de matí i tarda.

L’edifici i el seu equipament ha comportat una inversió de 2,4 MEUR a càrrec de la Xarxa de Santa Tecla i l’obra ha durat un parell d’anys. El nou dispositiu s’ha aixecat en uns terrenys municipals cedits per l’Ajuntament de Calafell.