«La vida en un hospital és com una sèrie de televisió que no s’acaba mai»

Àngel Martín és autor del llibre ‘35 dies d’hospital sense avorrir-se’, basat en la seva experiència com a pacient de l’Hospital de Santa tecla

Per . Actualitzat el

Haver de passar un mes a l’hospital amb una fractura de pelvis pot semblar ‘a priori’, una experiència de la qual poques coses positives es poden treure. Però no ha estat així en el cas d’Àngel Martín, un ciclista amateur a qui un accident en bicicleta el va tenir ingressat a l’Hospital de Santa Tecla. Aquest temps ha estat suficient per escriure el llibre ‘35 dies d’hospital sense avorrir-se’, on explica les seves vivències diàries al llarg d’aquest periple. Un llibre autoeditat que, a més va ser finalista als Premis Ciutat de Tarragona

Com prens la decisió d’escriure el llibre?

Quan em van dir que havia d’estar entre quatre i sis setmanes estirat al llit, el traumatòleg que ens dona la notícia li diu a la meva dona que el que necessitaré, més que calmants, seran moltes abraçades i «mimos». Aleshores vaig entendre, tot i que no ens ho va dir clarament, que hi havia el risc de caure en un estat depressiu que no convenia. Així que vaig pensar que calia mantenir la ment ocupada i prendre-s’ho tan bé com fos possible.

Havies escrit mai?

No, no m’ho havia plantejat mai, la veritat, però suposo que era una afició que tenia latent i va sortir l’ocasió.

I què trobarà el lector que llegeixi el teu llibre?

Doncs la meva experiència diària, estirat en un llit sense poder-me moure, amb la cama penjada i amb un contrapès estirant-la… Hi trobarà, sobretot, molt d’humor, alguns moments emotius, una mica d’escatologia (anar de ventre quan està enllitat és un fet que  agafa una dimensió molt gran), ironia, alguna crítica…

La vida en un hospital és com una sèrie que no s’acaba mai, amb el seu microcosmos particular. Així hi trobarà també descripcions de les persones amb qui vaig compartir habitació, del personal sanitari, i agraïments, tant a ells com, sobretot, a la meva família.

Quina és la principal conclusió que has tret de la teva experiència a l’hospital?

Doncs que valores molt les petites coses i l’autonomia per fer les coses que són quotidianes, com menjar sol, fer la higiene personal o com et deia, anar de ventre.

On es pot trobar el llibre?

A les llibreries de La Rambla i la Capona, i a la Biblioteca en préstec.