Bones perspectives per al sector turístic, segons la CEPTA

Continua l’hegemonia dels càmpings a la Costa Daurada i es preveu que creixi l’oferta hotelera

Per . Actualitzat el

L’Observatori Empresarial de la patronal CEPTA destil·la optimisme poc sovint però, el darrer, dedicat al sector turístic de les nostres comarques, és com una alenada d’aire fresc. Ho és perquè, si bé és sabut que el turisme és el principal motor econòmic del territori a molta distància del seu perseguidor, la indústria, el sector ha patit algunes batacades durant les darreres temporades. La més substancial ha estat el decrement de visitants russos que ha afectat, majoritàriament, els hotelers. Per aquest motiu, és positiu veure com l’estudi de la patronal tarragonina preveu un creixement de pernoctacions d’aquest tipus d’establiments en els pròxims anys.

L’observatori recorda que «Catalunya, en general, i la província de Tarragona, en particular, esdevenen en una de les claus de volta del sector turístic espanyol, tot ocupant un clar lideratge en el sector hoteler i de càmpings».

El document posa en relleu que «tant de demanda com d’oferta, es posa de manifest l’excel·lent comportament del sector turístic tarragoní a la sèrie històrica considerada més recentment: 2008-2016».

L’augment més significatiu de la productivitat, mesurada en termes de viatgers per establiment, ha estat especialment significativa al sector dels càmpings, mentre que a l’hoteler aquesta variable presenta un comportament més moderat.

Tanmateix, «cal posar de manifest que l’augment de la demanda està possibilitant l’eclosió de nous projectes de gran abast, com poden ésser l’ampliació del CRT, que també preveu una significativa oferta hotelera addicional, o la posada en marxa de nous càmpings de luxe a les principals places turístiques del territori».

Altres novetats com la major arribada de creuers al Port de Tarragona, la imminent obertura del parc temàtic Ferrari Land o la millora d’algunes infraestructures com la línia ferroviària entre el Camp de Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant, fan que des de la CEPTA es conclogui que «tot plegat conforma un escenari prou optimista del sector turístic que, amb tota seguretat, seguirà proporcionat dades favorables en el futur immediat».