La ciutat acull una jornada per potenciar el turisme cultural

‘Mercats turístics emissors’ es durà a terme al Centre Tarraconense – El Seminari amb la col·laboració de Turespaña

Per . Actualitzat el

El Patronat Municipal de Turisme i Turespaña, organisme internacional del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, organitzen pel pròxim dijous 23 de març una jornada sobre els mercats turístics emissors. La trobada reunirà els màxims representants de les oficines de Turespaña (OET) a París, Londres, La Haia i Frankfurt, juntament amb el seu director general, Manuel Butler, a més de representants de les associacions d’hotelers, apartaments i càmpings de Tarragona. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, explica que «l’objectiu és mostrar els nostres actius per al turisme cultural i, al mateix temps, conèixer estratègies de promoció i comercialització dirigides als nostres mercats internacionals prioritaris».

«Una jornada d’aquesta envergadura és essencial per detectar reptes, fortaleses i oportunitats que ens permetin ser més forts com a destí turístic de primer ordre», afirma Rodríguez. I afegeix: «és la primera vegada que se celebra a Tarragona una jornada de mercats emissors i estem molt agraïts per la col·laboració estreta amb Turespaña».

Destaca en aquesta jornada la presència dels directors de les oficines espanyoles de turisme a París, Londres, Frankfurt i La Haia, que exposaran la seva tasca d’anàlisi i proporcionaran informació valuosa per identificar les principals tendències dels mercats emissors cap al nostre país, precisant els segments que tenen més pes estratègic. Els mercats prioritaris els van establir el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, conjuntament amb els responsables de les agrupacions d’empreses turístiques tarragonines, tenint en compte les xifres d’ocupació i els seus públics objectius.

La trobada se celebrarà al Seminari i començarà a les 9,30 hores amb la sessió inaugural a càrrec de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, juntament amb Manuel Butler i lnma Rodríguez. Seguidament, intervindrà el gerent del Patronat de Turisme, Ángel Arenas. A les 11,15 h serà el torn del debat «Els mercats turístics madurs de la Unió Europea» on intervindran el director adjunt de l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) a París, Salvador Pernas; el director de l’OET a Londres, Javier Piñares; la directora de l’OET a La Haia, Ana María Román; i el director de l’OET de Frankfurt, Julio López.

La sessió finalitzarà, a les 12,45 h, amb el col·loqui «Perspectives i oportunitats als mercats turístics de la Unió Europea» amb Xavier Jornet, president de l’Associació d’Hotels de Tarragona; Agustí Peyra, president de l’Agrupació de Campings de Tarragona; Íñigo Rosell, president de l’Associació d’Apartaments Turístics i Hostels de Tarragona; i la resta de ponents anteriors.