Covestro suspèn el tancament de la planta de producció de Tarragona

Implicarà la salvació d’uns 120 llocs de treball

Per . Actualitzat el

El fabricant de materials Covestro, ha decidit seguir amb la producció del precursor de l’escuma rígida MDI a Tarragona. El tancament de la planta, que estava planificat inicialment per a finals de 2017, ha estat suspès de moment. La raó principal d’aquesta decisió ha estat l’augment significatiu de la demanda de MDI. A més, Covestro ha aconseguit tenir accés a importants matèries primeres – especialment clor – al centre de treball de Tarragona per als propers anys més enllà del final de 2017. D’acord amb els plans actuals, l’impacte en els 120 empleats serà minimitzat. «És una bona notícia per al centre de treball de Tarragona i els nostres empleats. Amb la continuïtat de la nostra producció a Tarragona volem contribuir fiablement al creixement futur dels nostres clients», diu Andrea Firenze, director general de Covestro, S.L. a Espanya.

L’optimització continuada de la producció mundial segueix sent un element important de l’estratègia de Covestro. L’objectiu és operar amb les instal·lacions més eficients en comparació amb els competidors. «Aquesta decisió és una declaració que continuem compromesos amb el mercat de MDI. Investigarem diferents opcions addicionals de MDI per cobrir la seva creixent demanda», va afegir Markus Steilemann, Head of the Business Unit Polyurethanes i Board Member for Innovation. En aquest context, Covestro està compromesa amb el seu pla d’augmentar la producció de MDI a la seva fàbrica alemanya de Brunsbüttel.

MDI és un component important en la producció de l’escuma rígida del poliuretà que s’utilitza entre altres aplicacions per a l’aïllament efectiu d’edificis i al llarg de tota la cadena de fred. Els estalvis energètics aconseguits condueixen a una reducció de les emissions de CO2.

Covestro a Espanya

Covestro té dues seus de producció a Espanya, on actualment treballen unes 330 persones. El centre de treball de Covestro a Barcelona (Zona Franca) es dedica a la fabricació de resines i la producció de recobriments, tractaments tèxtils i de teixits, dispersions acríliques i poliuretans. A la fi de 2016, la companyia va anunciar la incorporació d’una nova línia de producció de dispersions de poliuretans per al revestiment de tèxtils.

Al centre de treball de Tarragona, Covestro manté una fàbrica de MDI, una casa de sistemes i instal·lacions d’infraestructura, que a més donen servei a altres companyies al parc químic. Addicionalment es construirà un centre logístic per àcid clorhídric a Tarragona, amb una inversió d’uns tres milions d’euros.