Nou equipament sanitari per a la ciutadania de Segur de Calafell

El divendres 17 de març, jornada de portes obertes a la ciutadania per conèixer el dispositiu

Per . Actualitzat el

Segur de Calafell estrenarà la setmana vinent un nou equipament sanitari d’atenció primària. El nou consultori, ubicat al número 314 de l’avinguda d’Espanya, millora les instal·lacions de l’antic centre i ofereix a usuaris i professionals un espai més ampli,  més lluminós, més funcional i amb una cartera de serveis més àmplia. En les darreres setmanes la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, responsable de l’equipament, ha finalitzat les obres i ha procedit a equipar les noves instal·lacions. El nou consultori de Segur de Calafell començarà a atendre visites el dilluns de la setmana vinent (dia 20 de març), però els ciutadans que vulguin conèixer el nou equipament podran fer-ho gràcies a una jornada de portes obertes programada per al divendres 17 de març al matí.

El doctor Humberto Hernández, coordinador mèdic de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Calafell, de la qual depèn el consultori de Segur, apunta que amb el nou consultori «es disposa d’espais més amplis per als pacients, fet que facilitarà l’espera a ser atesos. També es guanya comoditat a les consultes i les sales d’espera. És un centre amb molta llum i això millora el benestar de les persones i els professionals que atenen la població, tant d’adulta com la pediàtrica».

Serveis i personal

La cartera bàsica de serveis prestats per aquest nou consultori inclou l’atenció de medicina i infermeria familiar i comunitària; pediatria i infermeria pediàtrica; auxiliar de clínica i treball social. A més, també ofereix un seguit de programes i consultes específiques destinades a la prevenció i la promoció de la salut així com al control de teràpies: Programa PAPPS, control TAO (Teràpia  d’Anticoagulació Oral); ECG (electrocardiogrames); cures injectables; control peu diabètic; detecció precoç de cures; programes de salut a les escoles i instituts; Programa Pacient Expert i atenció a la cronicitat, entre altres.
L’equip professional del nou  centre assistencial estarà integrat per 4 metges de família, 1 pediatre, 4 infermeres comunitàries i 1 infermera pediàtrica, 1 treballadora social i 4 administratius que donaran cobertura a tota la franja horària.

sala2

 

Edifici eficient

El nou edifici, eficient energèticament, està dissenyat en una planta baixa a peu de carrer, que acull la recepció, les consultes i l’àrea administrativa, i una planta semisoterrani on es troba la zona d’ús exclusiu dels professionals, a més de l’accés per al transport sanitari.
Es tracta d’un equipament funcional i modern que dona resposta a les necessitats assistencials d’aquesta zona de la comarca del Baix Penedès, que en els darrers anys ha experimentat un important creixement i que ja supera els 10.000 habitants estables al llarg de tot l’any.  Durant el 2016 a l’antic consultori de Segur de Calafell es van realitzar un total de 49.470 consultes assistencials, 1.800 visites d’atenció domiciliària, 14.348 procediments d’infermeria (cures, injectables, vacunacions…) i 2.397 procediments diagnòstics (electrocardiograma i control de tractament anticoagulant oral). També es van realitzar 653 vistes de treball social.
Emmarcats en el nou Pla de Salut i el Pla Estratègic de l’ABS de Calafell, el nou centre, amb les noves instal·lacions, vol incrementar i potenciar tant l’atenció individualitzada com comunitària pel manteniment de la salut general de la seva població de referència.

Portes obertes
Per tal que la ciutadania pugui conèixer el nou equipament abans de la seva posada en marxa, la Xarxa de Santa Tecla i l’Ajuntament de Calafell han organitzat una jornada de portes obertes per aquest divendres dia 17 de març al matí. La gent de Segur de Calafell que ho desitgi podrà visitar i recórrer les noves instal·lacions d’11 a 13 hores. Una hora abans, a les 10, està prevista la visita de representants municipals i de la Generalitat.

 

sala-espera