Arrangen la travessera urbana d’accés a Sant Salvador

Els treballs milloraran la mobilitat i el drenatge de la via, que s’integrarà a la trama urbana i es traspassarà a l’Ajuntament

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona inicia avui les obres de condicionament de la travessera urbana de Sant Salvador, al Vendrell. Els treballs contemplen l’adequació de la part final de la carretera TV-2127, de la qual és titular la l’ens supramunicipal. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Territori, Josep Mercadé, i el director de l’Àrea del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació de Tarragona, Jaume Vidal, han presentat els detalls de les obres. El tram que es condicionarà té una llargada de 234 metres, entre la darrera rotonda existent i la cruïlla amb l’avinguda Palfuriana. Els primers treballs han començat aquest dilluns amb la realització de diferents cates. L’any 2008, la Diputació de Tarragona ja va executar una intervenció global de millora a la resta del traçat d’aquesta carretera.

Amb aquestes noves obres es preveu que aquesta travessera s’integri a la trama urbana de Sant Salvador. Amb l’objectiu de millorar la mobilitat, es convertirà en sentit únic de circulació, direcció mar i la sortida es farà pel carrer Francolí. A més, s’arranjaran i s’ampliaran les voreres així com la renovació del paviment. Totes aquestes actuacions s’encaminen a aconseguir la reducció de la velocitat dels vehicles a l’entrada de Sant Salvador i a guanyar espai per als vianants. Un cop executades les obres, aquest tram de via, del qual ara és titular la Diputació de Tarragona, es traspassarà a l’Ajuntament del Vendrell.

Els treballs contemplen, també, la millora del drenatge amb la construcció d’una nova xarxa d’aigües pluvials i el soterrament dels diferents serveis. En concret, s’ha explicat que s’instal·larà un col·lector d’aigües pluvials d’un metre de diàmetre. Pel que fa a la jardineria, es mantindran tots els plataners existents i es plantaran nous exemplars. A més, es substituirà l’enllumenat amb LED’s per tal de millorar l’eficiència energètica. Els treballs obligaran a fer restriccions de trànsit i talls de circulació, raó per la qual s’establiran desviaments i diferents mesures per minimitzar l’ afectació a veïns i usuaris de la via. També caldrà fer un arranjament d’un tram de 150 metres de l’Avinguda Palfuriana per organitzar la circulació de la zona.

El termini previst d’execució dels treballs és de sis mesos i l’empresa adjudicatària que realitzarà les obres, per un import de 362.128 euros (iva inclòs) és Tecnologia de Firmes S.A.