Una dona estafa una parella d’ancians i els deixa gairebé en la ruïna

Com a únic familiar directe seu, en tenia la tutela i accés il·limitat als seus comptes bancaris, d’on hauria extret més de 80.000 euros

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil de Tarragona investiga, a instàncies de la fiscalia provincial de Tarragona, una dona com a presumpta autora d’un delicte d’apropiació indeguda i estafa continuada a un matrimoni d’edat avançada resident a la ciutat, als quals suposadament va sostraure més de 80.000 euros i joies de gran valor.

La dona, neboda dels ancians, que no tenien fills ni descendents directes, era la responsable de la seva tutela i havia aconseguit reduir al mínim el cercle d’amistats de la parella, limitant-la a una persona del servei domèstic perquè en tingués cura.

La seva condició tutelar atorgava a la dona accés il·limitat a tots els seus béns sense haver de donar explicacions. Aprofitant aquesta situació, la dona suposadament va realitzar, mitjançant engany, nombrosos moviments bancaris que van dilapidar el patrimoni de la parella.

Davant les sospites, la Guàrdia Civil va activar un protocol de seguiment per verificar els fets i va constatar que, malgrat que podien gaudir de bona posició econòmica, els ancians malvivien i fins i tot podien estar a les portes de la indigència.

Fins al moment, s’estima que aquesta pràctica abusiva hauria causat un perjudici econòmic de més de 100.000 euros.