L’Ajuntament obre un debat per racionalitzar l’impacte de les festes majors

S’ha obert un termini d’un mes per analitzar les mesures i arribar a un document definitiu

Per . Actualitzat el

En la comissió Informativa de Cultura duta a terme aquest matí, la tinent d’alcalde Begoña Floria, ha presentat una sèrie de propostes per tal de minimitzar l’impacte acústic en el marc de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Una mesura que s’emmarca en la línia de treball encetada ara fa dos anys per gaudir d’unes festes més cíviques i amb les demandes més recents de diferents col·lectius de la ciutat amb qui també s’està treballant.

Com a punt de partida avui s’han debatut a la Comissió de Cultura una sèrie de mesures de convivència i seguretat que afecten a totes les activitats dutes a terme en els calendaris festius, exceptuant les que formen part de la seqüència ritual. Aquestes mesures són les següents:

1. No incorporar als programes d’actes d’ambdues festes activitats a la via pública generades per bars, restaurants o empreses privades, a excepció de les puguin considerar-se amb caràcter tradicional

2. Pel que fa a les activitats diürnes a la via pública organitzades per entitats, associacions i col·lectius sense ànim de lucre (carpes informatives, vermuts, actes solidaris, etcètera) s’establiran diferents condicions com recomanar la realització d’aquestes activitats de forma descentralitzada o en rotació dels llocs i es requereix que l’acompanyament musical haurà de ser en format acústic, no amplificat (a exceptuant que es necessiti presentador). Amb els següents horaris:

a. esmorzars de 8 a 12h

b. vermuts de 12 a 15h

c. dinars de 13 a 17h

d. sopars de 20 a 24h

e. les carpes informatives de 10 a 20h.

3. Pel que fa a les activitats musicals a la Part Alta o el seu entorn organitzades per entitats, associacions i col·lectius (jardins Saavedra, passeig de les Palmeres, jardins del Camp de Mart, Via de l’Imperi Romà, passeig de Sant Antoni i jardins de l’Amfiteatre) s’establiran els següents horaris:

a. a la vigília de dies feiners l’hora de finalització màxima serà les 24h

b. els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, l’hora de finalització màxima a les 5h.

Begoña Floria ha marcat el termini d’un mes com a data màxima per tancar una document definitiu, un cop tots els grups polítics i els membres dels diferents consells assessors de l’àrea de festes i associacions de veïns de la zona on es desenvolupen les festes, hagin pogut analitzar les propostes.