Les sirenes de Tarragona entrenen al Tenerife Top Training

Han provat les noves cues i han perfeccionat la seva tècnica amb la nedadora paralímpica Michelle Alonso

Per . Actualitzat el

L’acadèmia de sirenes tarragonina, Sirenas Mediterranean Academy, ha visitat recentment el centre d’entrenament Tenerife Top Training per millorar la seva tècnica de natació i per testar les seves últimes cues de sirena, dissenyades i patentades per ells mateixos.

Aquest centre d’entrenament disposa d’un canal de flux hidrodinàmic –un dels dos que existeixen a tot el món– amb una velocitat màxima de 2,5 m/s i que permet analitzar i avaluar la tècnica de natació dels esportistes mitjançant les gravacions. Pel Tenerife Top Training han passat esportistes d’elit com els nedadors Mireia Belmonte o Ian Thorpe. A més, equips de natació nacionals o esportistes de futbol, de triatló, de rugbi, de tennis o els pilots del Porsche Motorsport en són clients habituals.

Aquest canal disposa d’una finestra d’observació sota l’aigua en un dels laterals que permet millorar la visió dels entrenadors. Així, la informació del moviment dels atletes i la tècnica de natació és recollida de manera immediata, per la qual cosa el feedback és instantani i permet corregir i millorar la tècnica de manera molt efectiva.

Els responsables de Sirenas Mediterranean Academy, Susana Seuma i Alejandro Rodríguez, que es troben a Tenerife treballant en hotels de luxe del sud de l’illa, han estan acompanyats en aquesta experiència per la nedadora Michelle Alonso, coneguda com «la Sirenita de Tenerife», doble campiona paralímpica, guanyadora d’un or a Río i a Londres, i pel seu entrenador, J.L. Guadalupe.

Al canal de flux hidrodinàmic han posat  a prova les noves cues de sirena, que han resistit amb èxit aquest exigent test, i han perfeccionat la tècnica d’aquest nou estil de natació.

En acabar l’experiència, l’acadèmia de Tarragona va regalar la seva nova cua de sirena a Michelle Alonso, que va mostrar el seu agraïment per haver pogut viure aquesta aventura.