La Bisbal del Penedès recupera els Tres Tombs

Una quarantena de carros participaran diumenge a la concentració de cavalls

Per . Actualitzat el

La Bisbal del Penedès celebrarà els Tres Tombs aquest cap de setmana. Els actes començaran dissabte 11 de març a les 18.00 h amb la inauguració de l’exposició ‘Paisatges i Tres Tombs’ de la Montserrat Bermejo, aficionada a la fotografia, al CMC (Centre Municipal de Cultura). El mateix dissabte a les 19.30 h es farà una missa en record dels difunts de l’Associació dels Tres Tombs a l’església de Santa Maria de la Bisbal.

El diumenge 12 de març, a les 9.00 h, es durà a terme la concentració de cavalls a la Cooperativa de Cellers Domenys i a les 9.30 h hi haurà esmorzar. A partir de les 12.00 h començaran els Tres Tombs, que faran el següent recorregut:

Avinguda Generalitat, Av. Colom, Ptge. de la Reixa, C. Safreigs, C. General Manso, Baixada del Pont, C. Jacint Verdaguer, C. Major, Avinguda Colom, C. Tarragona, Avinguda Baix Penedès, C. Balmes, C. Major i Avinguda Colom.

Durant el recorregut es comptarà amb les actuacions dels Grallers i Tabalers de la Societat, que acompanyaran la cercavila de carros i animals. D’altra banda a la plaça de Catalunya s’hi podran adquirir tortells de Sant Antoni gràcies a la col·laboració del Ball de Gitanes de la Bisbal. En finalitzar els Tres Tombs es farà l’entrega d’obsequis que comptarà amb la presència de Jordi Agràs, Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

A la Bisbal del Penedès la tradició dels Tres Tombs va començar als anys noranta sota l’organització de l’Associació dels Tres Tombs de la Bisbal. L’any 2010 va deixar-se de celebrar i enguany la regidoria de Cultura de La Bisbal del Penedès ha decidit recuperar la celebració de la festa comptant amb la col·laboració d’aquells que abans la feien possible. Judith Vidal, regidora de Cultura, Lleure i Gent Gran s’ha mostrat satisfeta de la resposta que han rebut per part de l’antiga associació dels Tres Tombs que permetrà que participen en la festa una quarantena de carros.