Èxit de la segona edició del FIRST LEGO League El Vendrell

RUBO KIDS de l’institut Andreu Nin del Vendrell, s’ha classificat per a la final estatal en guanyar el Premi Fundació Scientia

Per . Actualitzat el

Aquest cap de setmana l’Escola Municipal de Música Pau Casals ha acollit el Torneig Classificatori FIRST LEGO League El Vendrell. RUBO KIDS de l’institut Andreu Nin del Vendrell, s’ha classificat per a la final estatal del FIRST LEGO League, que se celebrarà a Logronyo el 18 de març.

FIRST LEGO League és una iniciativa que va néixer el 1998 als Estats Units on actualment hi participen més de 200.000 nens i nenes de 80 països. L’objectiu d’aquest programa és generar noves formes d’aprenentatge per capacitar i animar els estudiants a millorar els seus coneixements i comprendre millor el món que els envolta. Els nens i nenes que participen en l’edició d’aquest any de la FIRST LEGO League han de resoldre un repte relacionat amb el món animal.

Enguany, gairebé s’ha doblat la participació respecte a la primera edició amb uns 560 participants distribuïts en 75 equips durant tot el cap de setmana.

El dissabte va ser el torn del Junior FIRST LEGO League, en el qual els participants més joves, distribuïts en 52 equips, van presentar els seus projectes i van poder gaudir d’inflables i jocs a la plaça del Tívoli. I el diumenge, al matí i a la tarda, van tenir lloc les presentacions dels projectes dels 23 equips del FIRST LEGO League El Vendrell, amb dos equips del Col·legi Sagrat Cor, un de l’institut Andreu Nin i un de La Lira Vendrellenca com a representants locals.

FIRST LEGO League El Vendrell està organitzat per l’EINA de l’Ajuntament del Vendrell, en conveni amb la Fundació Scientia, patrocinat per Applus IDIADA i amb la col·laboració de Robotix Penedès, la Fundació Princesa de Girona i Ametller Origen.

El regidor d’Educació i Ocupació, Kenneth Martínez, ha valorat molt positivament el desenvolupament del torneig i el bon comportament dels participants durant tot el cap de setmana i ha felicitat els guanyadors, especialment l’equip de l’institut Andreu Nin. També ha agraït la confiança i el suport dels patrocinadors.

Martínez ha destacat que «projectes com aquest és el que podem fer des de l’Ajuntament per millorar l’educació i el futur del Vendrell».

 

TOTS

 

Els premis van ser els següents:

MATÍ
Premi Fundació Scientia al guanyador: BLACK WOLVINEERS del FEDAC Sant Narcís de Girona.

Premi Ajuntament del Vendrell als valors FIRST LEGO League: ROBOTIX SANKU Escola Les Vinyes Sant Cugat Sesgarrigues.

Premi al projecte científic L’EINA Espai Empresarial: SANTAOLIBOTS Escola La Parellada Santa Oliva.

Premi Applus IDIADA al disseny del robot: SUPERCALIFRAGILISTICOESPIALIDOSOS Manyanet Vilafranca.

Premi Robotix i Casa Ametller, al comportament del robot: BLACK WOLVINEERS del FEDAC Sant Narcís de Girona.

Premi Fundació princesa Girona a l’emprenedoria: TECNOOBS Montagut Vilafranca.

TARDA
Premi Fundació Scientia al guanyador: RUBO KIDS Institut Andreu Nin del Vendrell.

Premi Ajuntament del Vendrell als valors FIRST LEGO League: TOWN BOTS Escola Mare de Déu del Lladó de la Pobla de Mafumet.

Premi al projecte científic L’EINA Espai Empresarial: ROBOCREW MDA Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona.

Premi Applus IDIADA al disseny del robot: TEAM MANYANET Manyanet Les Corts de Barcelona.

Premi Robotix i Casa Ametller, al comportament del robot: RUBO KIDS Institut Andreu Nin del Vendrell.

Premi Fundació princesa Girona a l’emprenedoria: ROBOTEAM La Lira Vendrellenca.