Mor un casteller de Gavà en caure una estructura metàl·lica al local dels Xiquets del Serrallo

Dues persones més han resultat ferides de gravetat

Per . Actualitzat el

El món casteller viu commocionat per la mort accidental, el passat dissabte, d’un membre de la colla dels Castellers de Gavà al local d’assaig dels Xiquets del Serrallo, al tinglado número 4 del Moll de Costa. El casteller ha perdut la vida en caure-li a sobre l’estructura metàl·lica de la xarxa d’assaig que la colla tarragonina estava desmuntant amb l’ajut de cinc membres dels Castellers de Gavà, que s’havien desplaçat fins a Tarragona per tal d’endur-se l’estructura al seu local social al Baix Llobregat. En l’accident han resultat ferides dues persones més, el president dels Castellers de Gavà i el president dels Xiquets del Serrallo, que han estat traslladats i atesos als hospitals Joan XXIII i Santa Tecla, respectivament. En el cas del serrallenc Lluís Montfort, que ha patit un traumatisme al cap, ha evolucionat favorablement i ja dormirà a casa seva. A través del seu compte de facebook, el mateix president de la colla tarragonina informava a les 17 h sobre el seu estat de salut.

Captura de pantalla 2017-03-04 a la(s) 17.28.10

 

L’alcalde de Tarragona, que s’ha desplaçat fins al lloc dels fets, ha lamentat la mort del casteller de Gavà. «Ens sentim molt tristos. Vull expressar el més sentit condol per les dues colles. Estem amb ells en aquests moments tan difícils. L’Ajuntament de Tarragona –ha afegit– està al costat de la família, la colla i la ciutat de Gavà i òbviament també amb els nostres Xiquets del Serrallo».

Ballesteros ha visitat el president dels Xiquets del Serrallo a l’Hospital de Santa Tecla i el president dels Castellers de Gavà, a l’Hospital Joan XXIII. Allà s’ha reunit amb l’alcaldessa de Gavà, que ha vingut a Tarragona en assabentar-se de l’accident.

Els fets van tenir lloc cap a les 11.30 hores quan membres dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Gavà estaven fent els treballs de desmuntatge de l’estructura dels assajos que fins ara era el local dels Xiquets del Serrallo, situat al Tinglado número 4 del Moll de Costa. La colla del Serrallo van fer aquest divendres passat el darrer assaig en aquest espai abans de fer el trasllat al nou local, situat uns metres més avall.

El món casteller ha rebut condols també del conseller d’Interior, Jordi Jané, desplaçat al lloc dels fets, del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de l’Autoritat Portuària de Tarragona.