S’inicia la recuperació del circ romà a la plaça dels Sedassos

Té un termini d’execució de sis mesos i un pressupost de 242.000€

Per . Actualitzat el

Comença la intervenció urbanística de la zona del Circ romà ubicada a la Plaça dels Sedassos amb la voluntat de millorar-ne l’estat de conservació i la integració en el conjunt monumental. Amb aquesta obra s’engega la conversió d’un espai actualment degradat en un lloc renovat, intervenint sobre les ruïnes convertint-lo en un monument urbà.

El projecte també contempla, en una nova fase, museïtzar-ne una part fent un tram del circuit visitable del conjunt del Circ romà. Així mateix, i com a element també museístic s’instal·larà una estructura d’acer corten folrada amb llistons de fusta, que pretenen fer de les grades un llençol, un perfil com a una única peça per entendre com era aquell espai en època romana. Així mateix, s’incorporarà una plataforma mecànica per usuaris amb mobilitat reduïda per tal de connectar des de la plaça, els dos nivells interns de grades i es modificarà el tancament actual de la plaça dels Sedassos i la seva connexió amb el carrer Ferrers.

L’obra té un termini d’execució de sis mesos i compta amb un pressupost de 242.000€ (finançat en un 75% per l’1.5% Cultural del Ministeri de Foment). El projecte correspon a l’arquitecte Nacho Álvarez de NAM Arquitectura i a l’empresa constructora Grupo Tecno Conrad s.l. La superfície total on es realitzarà el projecte és de 450 metres quadrats i les noves grades comptaran amb una superfície de 191 metres quadrats.