Jujol i Gaudí es retroben al Metropol

El documental dels dos arquitectes es podrà veure el proper divendres 10 de març

Per . Actualitzat el

Trailer JUJOL-GAUDI INTERNATIONAL from Luis Campo on Vimeo.

El documental Jujol-Gaudí: dos genis de l’arquitectura, dirigiy per Luis Campo Vidal, es projectarà el proper divendres al mateix Teatre Metropol. A la presentació, que també hi ha assistit el conseller de Cultura, Josep Maria Prats i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, Alex Medrano, ambdós ajuntaments patrocinadors del film; s’ha posat especial èmfasi a la idea que l’arquitecte Jujol no està prou valorat encara, avui dia, i se li vol fer un reconeixement a la seva figura i la seva obra, que segons els experts que en parlen ‘posa color a l’obra de Gaudí’.

 

La projecció està prevista pel proper divendres 10 de març a les 20h, coincidint amb la data d’inauguració de la restauració del 10 de març de 1995, ara fa 22 anys. Un treball dirigit per l’arquitecte Josep Llinàs i que va rebre el premi FAD d’arquitectura l’any següent.

 

El documental de Campo Vidal és el resultat d’un treball exhaustiu sobre la figura de l’arquitecte tarragoní, Josep Maria Jujol; al costat d’Antoni Gaudí, no per sota, sinó com un treball en comú i amb la personalitat d’ambdós alhora. El film compta amb la presència d’experts dels dos arquitectes que expliquen la seva visió i la interrelació professional i creativa entre ambdós. D’entre els entrevistats podrem veure el fill de Jujol, l’arquitecte Josep Llinàs, l’artista Perejaume o l’historiador gaudinià, Toshiaki Tange.

 

Durant la projecció i sentint les paraules dels experts es poden contemplar les obres principals dels arquitectes com Can Negre, La Casa Batlló, Casa Bofarull, la Pedrera o el Park Güell i el Teatre Metropol, entre d’altres. També es pot veure el treball pedagògic que es realitza a Sant Joan Despí o elements de detall de tots els elements decoratius que utilitzaven. S’han utilitzat dues càmeres HD, així com drons i petites grues per tal de crear moviments de càmera que fan més espectacular l’obra d’aquests dos genis.

 

FITXA TÈCNICA

Autor i director: Luis Campo Vidal

Gènere: documental

Format: Digital HD

Durada: 52 minuts

Idiomes: català, castellà i anglès

Llocs: Barcelona, Tarragona i Sant Joan Despí

Finalització del treball: octubre del 2016

Producció: SAGESSE SL

Entrevistes a: Josep Maria Jujol, Carlos Flores, Josep Llinàs, Toshiaki Tange, Perejaume, Manuel Medarde, Anna Manent Segú, Juanjo Lahuerta, Montse Durán, Pere Virgili, Oriol Bohigas, Pilarín Bayés, José Antonio Gállego i Sonia Planas

Patrocinat per: Ajuntament de Tarragona i Ajuntament de Sant Joan Despí

Projecció a Tarragona: divendres 10 de març del 2017 a les 20h al Teatre Metropol. En acabar la projecció, hi haurà un col·loqui a la mateixa sala del teatre. Entrada gratuïta amb invitació.