Creu Roja distribueix prop de 930 tones d’aliments en un any

Més de 15.000 persones de la demarcació han estat beneficiàries del Programa 2015 d’Ajuda Alimentària

Per . Actualitzat el

Creu Roja Tarragona distribuirà prop de 300 tones d’aliments entre persones vulnerables fins el 30 d’abril. D’aquesta manera conclou la tercera i última fase del Programa 2016 d’Ajuda Alimentària a les persones més desfavorables. A través d’aquest programa, en tota la demarcació es repartiran 933.289 quilos d’aliments repartits en 3 fases. Els aliments han arribat a un total de 15.418 persones del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Aquest programa està cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per les persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost del govern central. En el seu desenvolupament col·laboren els Ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, d’Ocupació i Seguretat Social; i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Arreu de l’Estat, la distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació de Bancs d’Aliments, un 50% cada entitat. Des dels centres d’ambdues entitats es distribuiran a més de 6.000 organitzacions associades al repartiment, que els faran arribar a les persones més necessitades, de manera que aquestes puguin prepara fàcilment un àpat complet per una persona o per una família de diversos membres, inclosos nadons.

Els aliments són una quinzena de productes diferents, i tots comparteixen el seu caràcter bàsic i una caducitat llarga. En concret són: oli, mongetes, arròs, cereals infantils, crema de verdures, fruita en conserva sense sucre, galetes, cigrons, mongetes verdes en conserva, llet de continuació en pols, llet sencera, pasta, tomàquet fregit en conserva i purés infantils. Es tracta d’aliments especialment nutritius, seleccionats per experts per satisfer les necessitats de les persones adultes i, especialment, dels infants.

La distribució d’aquests aliments és un dels pilars fonamentals de la tasca de Creu Roja en la lluita contra la pobresa, complementada per altres projectes com els kits de suport social, les beques d’alimentació escolar o les targetes de suport alimentari, entre d’altres. L’any 2015, l’últim amb les dades disponibles, Creu Roja va atendre al conjunt de la província 27.509 persones en aquests programes.

Aquest Programa estableix també que l’entrega d’aliments ha d’anar acompanyada de mesures d’acompanyament. Aquestes són el conjunt d’actuacions dirigides afavorir la inclusió social de les persones més desfavorides beneficiàries de l’ajuda alimentària.