Gabriel i Fernàndez fan front comú amb Estrada

La CUP acusa el PSC d’estar practicant una «vendetta» pel cas Inipro

Per . Actualitzat el

Si el Casal Popular la Sageta de Foc hagués volgut amenitzar la roda de premsa amb un fil musical, hauria estat idoni fer sonar el You’ll never walk alone. Aquest és el missatge que el David Fernàndez i l’Anna Gabriel han volgut donar a la regidora tarragonina de la CUP Laia Estrada i fer públic davant d’un nombre poc habitual de mitjans de comunicació. El cas Bershka, que encara cueja a falta d’una sentència en ferm, i el cas Inipro, que ja ha esquitxat l’alcalde Ballesteros i membres del seu govern però encara té molt recorregut per endavant, semblen dos extrems d’una corda que cada dia està més tensa.

Les mans més visibles que sostenen aquesta corda judicial són les del mateix alcalde i les de la regidora de la CUP i acusada pel cas Bershka. L’una va portar a la fiscalia les irregularitats d’Inipro i l’altre va fer personar a l’Ajuntament de Tarragona com acusació particular en el cas d’una baralla entre activistes i Guàrdia Urbana ocorreguda fa una dècada i, en la qual, estava involucrada Estrada.

En aquest context, i amb el fantasma de la inhabilitació a Estrada planant a l’espera del recurs de cassació presentat per la CUP, els dos cupaires més mediàtics, per mèrits propis, han vingut a Tarragona en un dia rúfol per acusar el PSC de Tarragona d’estar practicant una «vendetta» sobre la regidora tarragonina.

Fernàndez ha parlat sense embuts de corrupció al consistori tarragoní i, fent gala de la seva expertesa en els llums i taquígrafs, ha posat sobre la taula exemples diversos en els quals «la resposta dels poders denunciats és atacar als denunciants». Pels cupaires, doncs, aquest el pal de paller: la judicialització del cas Bershka com a represàlia per destapar el cas Inipro.

Manquen proves o amenaces de membres del PSC de Tarragona que confirmin aquesta acusació però no falten altres exemples, segons els cupaires. «No és un cas aïllat, és un patró de conducta», reblava Fernàndez per donar pas a la regidora de Terrassa, Maria Sirvent, que ha donat forma als dogmes de l’antic diputat de la CUP explicant la seva experiència al consistori egarenc «pretenien callar-nos i silenciar-nos amb una querella».

Per aquest motiu, la formació independentista ha iniciat la micro-acció #QueCaiguinlesMàscares aprofitant la celebració del Carnaval. «El poder fa servir les màscares per ocultar el cinisme», ha dit Gabriel que ha recordat que «la Laia no estarà mai sola perquè som una manada» i, eludint sense dir el nom de Rita Barberà, ha recordat a Ballesteros que «potser serà ell qui es trobarà sol si el procés judicial d’Inipro continua». La diputada també ha lamentat que el consell plenari de Tarragona en comptes d’«estar orgullós de tenir activistes que treballin pel bé comú, optin per insultar-nos i portar-nos al jutjat».