El Carnaval tarragoní arrenca amb una brillant Disfressa d’Or

La comparsa Cromatic Fusion, amb ‘La Magia de las Hadas’, s’endú el primer premi del concurs

Per . Actualitzat el

Ahir dijous a la nit va tenir lloc el concurs la Disfressa d’Or 2017,  a la TAP. El primer premi se’l va endur la comparsa Cromatic Fusion amb La Magia de las Hadas mentre que el segon premi va ser per l’Escola de Dansa Montserrat amb el Sombrerero de l’Alícia al País de les Meravelles.

Avui divendres, a partir de les 15.30 h, serà el torn del carnaval dels petits, amb La Rueta, que enguany es reforça amb la participació de molts nens i nenes d’infantil i primària i que enguany tindrà la implicació directa del Rei i la Concubina en petit, així com un reforç musical en cadascuna de les comparses/escoles i llars d’infants.La Rueta acabarà amb una festa col·lectiva a la plaça de la Font a càrrec de la companyia Sol de Nit.

Dissabte, el dia fort del cap de setmana, serà el torn de la Baixada del Pajaritu i de la Rua de l’Artesania, a més de les diferents revetlles a la nit.

Aquest any, el més destacat és el canvi d’itinerari tant de la Rua de l’Artesania com la de Lluïment, una modificació que es va consensuar des de la Comissió Consultiva del Carnaval, juntament amb la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i l’Empresa de Mitjans de Transports (EMT); per tal d’agilitzar l’acte, donar més seguretat als espectadors i permetre unes millors connexions pel que fa als talls de trànsit, així com de la circulació del transport públic i privat.

El recorregut de la Rua de l’Artesania, principal acte del Carnaval tarragoní, sortirà de l’avinguda Ramón y Cajal i, com a novetat, enfilarà el carrer Rovira i Virgili per finalitzar a l’avinguda Catalunya, a les portes de la URV.

Pel que fa a la tradicional revetlla de carnaval, que enguany serà el dissabte 25 de febrer, es recupera l’escenari del 2015, la Tàrraco Arena Plaça (TAP), amb l’actuació de Gina and The Gintònics, Sardinas Golden i tota la música més carnavalera del món, a partir de la mitjanit.

Altres espectacles

Altres espectacles i esdeveniments de la programació de carnaval són possibles gràcies a la implicació i iniciativa tant d’entitats socials com d’empreses privades que fan atractiva la festa per a tothom. Així, destaquen el Sopar i Ball de màscares que se celebrarà el divendres 24 a les 21 hores a proposta de La Casa Miret i AG Planning; el segon concurs de Disfresses de gossos organitzat per Galgos 112 el diumenge 26 de febrer a partir de les 10 del matí, així com els espectacles que es programen en paral·lel, com el Relat autopictogràfic amb Cesc Casanovas que tindrà lloc al Magatzem, entre altres.

Dimarts de l’enterrament, a l’Antic Ajuntament

D’altra banda, els actes del dimarts de l’enterrament canvien d’ubicació; així, la seu del dol serà l’Antic Ajuntament durant tot el dia mentre que el Lliurament del Testament a Llucifer es farà a les escales de la Catedral, a les 20,50 hores. Així, l’itinerari canvia substancialment fins arribar a la plaça de la Font, pels carrers de la Part Alta, amb la tradicional Lectura del Testament del Carnestoltes al voltant de les 22 hores, la crema i el veredicte final del Carnaval 2017.