Els ciutadans de Vila-seca decideixen on volen invertir 300.000 €

Es tanca el procés del pressupost participatiu 2017 amb 839 propostes aportades

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Vila-seca ha presentat a la població el document final del procés Pressupost Participatiu Vila-seca 2017, amb les propostes seleccionades pels ciutadans.
Aquest procés es va iniciar el passat mes de setembre, durant el mes d’octubre es van realitzar les jornades de debat i durant els dies 14 i 16 de gener els  ciutadans del municipi de Vila-seca van poder votar als centres electorals del nuclis de la Pineda, la Plana i Vila-seca.
L’alcalde de Vila-seca ha fet una valoració molt positiva d’un procés impulsat des de tots els grups municipals amb seriositat i procediment democràtic, ja que els ciutadans han rebut informació personalitzada a les seves llars al llarg de tot el procés i s’ha complert escrupolosament  el calendari marcat.
Les votacions del Pressupost Participatiu han comptat amb la participació de 813 vots, el 4,42% del cens de població de 16 anys o més.  Concretament, al nucli de la Plana van votar 122 persones, a la Pineda 66 i al nucli de Vila-seca 625 persones. Cal recordar que en les sessions de debat, els ciutadans van aportar 839 propostes, 47 de les quals van ser validades per la comissió de personal tècnic municipal.
Les propostes escollides han estat:  arranjar i ampliar amb més jocs infantils el parc de la Riera a Vila-seca; posar bandes per reduir la velocitat al carrer d’Amadeu Vives de la Pineda; condicionar l’esplai de la gent gran a la Plana i la instal·lació de pipi-can o parcs canins com a proposta general.
Sota el lema “Una porta oberta a les teves idees”, el Pressupost Participatiu ha estat un mecanisme de participació i gestió del municipi de Vila-seca, mitjançant el qual els ciutadans i les ciutadanes han proposat i decidit sobre la destinació d’una part dels recursos econòmics municipals. Aquest procés ha atorgat a la ciutadania empadronada al municipi de Vila-seca de 16 anys o més la capacitat de decidir on s’han de destinar 300.000 € del pressupost municipal.