Compromís amb el nostre territori

Per . Actualitzat el

El fet que a partir de l’estiu es posi en funcionament la nova UCI pediàtrica de Joan XXIII, unit a l’ampliació de quatre quiròfans de cirurgia major ambulatòria i el trasllat del nou servei de rehabilitació,  ha de contribuir a millorar el servei i l’assistència sanitària que es presta des de l’Hospital Joan XXIII, i també a incrementar  allò que els experts anomenen resolució territorial. Això  significa que augmentarà el nombre de  problemes de salut que es podran resoldre al nostre territori i s’evitaran trasllats a Barcelona, els quals han augmentat un 6% aquests darrers sis anys de retallades.

Les inversions d’aquest any han de tenir continuïtat per tal de consolidar el parc sanitari d’aquesta zona, que han d’incloure un nou edifici per a l’hospital. Perquè es compleixin  els terminis anunciats, la seva tramitació administrativa ha d’iniciar-se d’aquí a poc temps, amb l’encàrreg de la redacció del projecte d’obres aquest primer semestre de l’any.  Pel que fa als serveis, cal recordar que aquest any s’ha de dur a terme l’avaluació d’una possible ampliació horària del servei d’hemodinàmica.

El segon compromís del Govern amb el nostre territori és la reordenació del servei de transport sanitari i la implantació d’una ambulància pediàtrica medicalitzada per a transport interhospitalari. El juny passat es va fer públic un informe de la conselleria de Salut on es constatava que al Camp de Tarragona havia augmentat el temps de resposta de les  ambulàncies i que s’havien reduït el nombre de  vehicles respecte a l’any anterior.

I, per últim, i segurament el més important, cal posar fil a l’agulla a la l’atenció en salut mental. La prevalença de les malalties mentals al nostre territori està per sobre de la mitjana de Catalunya i l’accés als recursos i serveis sanitaris, per sota. Ho constata el Pla estratègic sanitari 2016-2020  del Camp de Tarragona i és imprescindible i urgent un pla específic per la reordenació d’aquest àmbit a partir de la col·laboració i cooperació entre tots els actors sanitaris.