Voluntaris omplen de color l’escola Estela

Treballadors de ‘la Caixa’ i usuaris del centre han pintat el porxo de l’edifici

Per . Actualitzat el

Els porxos de l’Escola de la Fundació Estela s’han pintat de la millor de les maneres. Tot i que no han estat professionals del sector els que han agafat el pinzell i sucat la pintura, l’escola llueix més càlida gràcies a una iniciativa solidària dels treballadors de ‘la Caixa’. En el marc de la setmana del voluntariat de l’entitat bancària, un parell de grups de treballadors de ‘la Caixa’ van pintar els porxos de l’escola d’educació especial tarragonina. Amb un valor afegit: van rebre l’ajuda dels nois i noies del centre que prèviament havien adaptat l’espai folrant el terra per evitar que s’embrutés a l’hora de pintar.

«La idea és que hi hagi interacció amb les persones del lloc on van a fer de voluntaris i, en aquest cas, n’hi va haver i l’experiència ha estat molt bonica», explica la directora de l’Escola d’Educació Especial Estela, Sandra Valls. «Els voluntaris han quedat encantats d’haver vingut i els nanos estan molt contents. Han parlat molt entre ells», comenta la responsable del centre.

L’experiència s’ha repartit en dues jornades. En la primera hi han participat quatre voluntaris amb dos fills i, a la segona, n’hi han anat tres. Els voluntaris s’han desplaçat al centre després de treballar. La Sandra Valls els ha fet una explicació de l’escola i del que s’hi fa i s’han fet grups de tres alumnes que els han ajudat a pintar el porxo. «Els voluntaris ens han dit que els nois i noies tenien tantes ganes d’ajudar que gairebé no els deixaven pintar», ens comenta, joiosa, la Sandra.

És el primer cop que s’estableix aquesta col·laboració entre les dues entitats, però la directora de l’Escola d’Educació Especial Estela explica que «la idea és que hi hagi continuïtat i l’any que ve esperem repetir l’experiència».