«Tarragona és ciutat turística els 365 dies de l’any»

Entrevista a Íñigo Rosell, president Tarragona Associació Apartaments Turístics i Hostels

Per . Actualitzat el

Ara fa un mes es va constituir la Tarragona Associació d’Apartaments Turístics i Hostels (TAATH), patronal que aglutina els interessos dels operadors professionals d’apartaments turístics a la capital tarragonina. Parlem amb el seu president, Íñigo Rosell, sobre els objectius d’aquesta nova entitat.

Què busca l’associació?
Volem cohesionar i professionalitzar el sector perquè els apartaments turístics de Tarragona siguin exemplars. La nostra voluntat és sumar perquè la ciutat desenvolupi la seva pròpia marca amb atractius turístics de qualitat i sostenibles. A diferència d’altres poblacions de l’entorn que només reben turistes a l’estiu, Tarragona té potencial per ser una ciutat turística els 365 dies de l’any. Si ens ho creiem i pensem en el futur de la ciutat a mitjà termini, podem esdevenir una destinació familiar de referència.

Vol dir?
Tenim platges, tenim zones naturals increïbles… però també tenim cultura, patrimoni, clubs esportius de qualitat, un bon teixit comercial, l’art de Jujol, de Gaudí… Només cal posar-ho tot en ordre i preguntar-nos com volem que sigui la Tarragona del futur.

I com la veu vostè, la Tarragona del futur?
La ciutat ara té dues opcions. O ens convertim en una ciutat dormitori o apostem per transformar-la en una ciutat de serveis i oberta al turisme. Des de l’associació visualitzem una Tarragona que conservi les seves zones verdes, amb un teixit comercial cada vegada més potent i amb més oferta d’allotjaments per als seus visitants. Una ciutat amable en la qual contínuament passin coses als seus carrers i que deixi un bon regust de boca a tothom que la visiti. En aquest sentit treballarà l’associació i estarà sempre disposada a sumar perquè Tarragona generi la seva pròpia marca turística.

Però ja existeix una associació d’apartaments turístics  de la Costa Daurada…
Efectivament, i fan una bona feina en aquells municipis on l’activitat dels apartaments es concentra en els períodes vacacionals. També volem col·laborar amb ells, amb els professionals de Salou i de la Pineda, però considerem que Tarragona ciutat presenta unes condicions específiques que fan necessària l’existència d’una associació amb identitat pròpia. Tarragona rep turistes tot l’any perquè no necessàriament depèn del clima i de l’estat de les seves platges. Hem de potenciar el turisme cultural i patrimonial, el de negocis, l’esportiu, el shopping… Hem d’aconseguir que Tarragona sigui una visita obligada per a tothom qui passa uns dies o unes hores a la Costa Daurada.

Tarragona té marge per incrementar la seva oferta d’apartaments turístics i ‘hostels’?
Som conscients que tothom es mira els problemes que registrat a Barcelona, on la proliferació d’allotjaments il·legals ha creat incomoditats. Per això creem l’associació a Tarragona. La ciutat té molt camí per recórrer en aquest sector i nosaltres volem contribuir a fer que les coses es facin bé, lluitant contra l’intrusisme i els apartaments il·legals. Apostem per la qualitat, no per la quantitat. Tarragona, ben dimensionada i amb els serveis adients, pot ser una capsa de bombons.