Arriba el Carnaval al Morell

L’Ajuntament ha preparat una celebració que, de divendres a divendres, comptarà amb un total de 13 activitats per a tots els públics

Per . Actualitzat el

Els habitants del Morell ja es preparen per gaudir amb la celebració d’un Carnaval que, enguany, oferirà fins a 13 propostes adreçades principalment a un públic familiar.

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut, i amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, ha dissenyat un programa d’actes que donarà inici el proper divendres a la tarda. Els primers protagonistes del Carnaval morellenc seran els alumnes de la llar d’infants i del Col·legi Ventura Gassol. A partir de les 15.30 h duran a terme la seva pròpia rua de Carnaval, en un acte que tindrà continuïtat al Pavelló amb un berenar infantil i amb la Ballaruca, una festa animada pel grup Sidral, amb l’espectacle “Quin Sidral!”.

Així s’arribarà a dissabte, dia gran del Carnaval al Morell. A les 18 h, les comparses participants en la gran rua es concentraran a l’antiga estació de trens i, mitja hora mes tard, donaran inici a la desfilada de comparses i carrosses per la Rambla Joan Maragall.

Ja a la nit, en concret a les 21 hores, Sa Majestat el Rei Carnestoltes pronunciarà el seu discurs, en un acte que va ser recuperat per a la festa l’any passat i que ara té continuïtat. Durant la lectura d’aquest important discurs també es procedirà a lliurar els premis a les comparses i carrosses més destacades de la rua morellenca.

Tot seguit tindrà lloc el tradicional sopar de Carnaval, al Pavelló Municipal. Aquest mateix espai acollirà, un cop finalitzat el sopar, la revetlla de Carnaval amb disco mòbil mentre que, a partir de la mitjanit, començarà el concurs de disfresses en categories individual i per parelles.

D’altra banda i també al punt de la mitjanit, la sala polivalent del Centre Cultural obrirà portes amb “In-Karnival”, organitzat per l’Associació Cultural Embruix i l’Associació de Joves de Vilallonga del Camp. La festa seguirà, tant al Pavelló com al Centre Cultural, fins ben entrada la matinada, però aquells que hagin quedat amb més ganes de gresca tindran l’oportunitat de quedar satisfets el diumenge a la tarda: a les 17 h, la plaça de la Font s’omplirà de color amb la Festa del Confeti. I només mitja hora després, al mateix espai, començarà el concurs infantil de disfresses, amb inscripcions el mateix dia de l’acte i del qual podran participar els infants menors de 12 anys. Els guanyadors d’aquest concurs obtindran premis en material escolar.

Finalment, per tancar aquesta celebració carnavalesca, la crema del Rei Carnestoltes servirà de cloenda i punt final per a unes festes que suposen “un moment molt destacat en el nostre calendari, a nivell de promoció social i cultural, quasi al mateix nivell que les festes majors i el Nadal”, segons apunta la regidora de Cultura, Festes i Joventut, Judit Fernández.

D’altra banda, cal recordar que els infants són enguany més que mai els grans protagonistes del Carnaval del Morell, tota vegada que el disseny del cartell festiu és obra dels alumnes de 4t d’ESO d’Educació Visual i Plàstica de l’IES del Morell.

Així mateix, pel que fa al tradicional sopar de Carnaval, els interessats a participar-hi es poden inscriure fins aquest dimarts, de 17 a 20 hores al Centre Cultural. En relació a edicions anteriors, l’Ajuntament ofereix enguany dues opcions amb la voluntat d’evitar el malbaratament de menjar: es podrà adquirir el sopar –a base de pa amb tomàquet, embotit, aigua, vi i postres- per només 5€; o bé, només els participants de la rua, també podran portar el seu propi menjar i l’Ajuntament els facilitarà les taules i cadires.