Les obres de la UCI Pediàtrica de Joan XXIII finalitzaran a l’abril

L’equipament es preveu que estigui instal·lat al juny i que el servei es posi en funcionament durant el segon semestre de l’any

Per . Actualitzat el

 

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha visitat aquest migdia les obres de la Unitat de Cures Intensives Neonatal/Pediàtrica de Joan XXIII, que es preveu que estiguin enllestides el mes d’abril. A la visita també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials de Salut, Roger Pla; el director de l’Institut Català de la Salut, Rafael Gràcia; el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons; i el cap del Servei de Pediatria de l’hospital, Ricardo Closa.

Les obres d’aquesta unitat, que disposarà de sis llits, van començar a finals d’any, i es preveu que estiguin enllestides el mes d’abril. Pel que fa al pressupost, els treballs de reparació i reforma de les instal·lacions es van adjudicar a l’empresa Comsa Instalaciones y Sistemas Industriales per un import de 629.774 euros. L’equipament, de la seva banda, s’estima que tindrà un cost de 843.000 i estarà instal·lat al juny, la qual cosa permetrà posar el servei en funcionament durant el segon semestre de l’any.

“Amb aquest nou servei, donarem cobertura als prop de 150.000 infants de 0 a 14 anys que resideixen al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i evitarem que cada any prop de 400 pacients s’hagin de desplaçar a Barcelona per rebre cures intensives pediàtriques”, ha assegurat el delegat del Govern Òscar Peris qui ha volgut subratllar “l’aposta ferma del Departament de Salut per dotar l’Hospital Joan XXIII dels millors serveis”.

El projecte consisteix a utilitzar l’espai de la quarta planta (planta de Pediatria) dedicat fins ara a despatxos i biblioteca per ubicar la nova Unitat de Cures Intensives de Pediatria i d’aquesta manera crear una única unitat mixta neonats/pediatria, on es comparteixin espais, recursos i personal.

La posada en funcionament d’aquest nou servei implicarà la contractació de dos pediatres intensivistes, 12 infermeres i sis auxiliars.