Plantada per recuperar la Tabacalera

Es durà a terme aquest cap de setmana al Magatzem 6

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte 18 de febrer a partir de les 11:30 la plataforma OPPIDA i l’agrupament escolta i guia Fent Camí organitzen una plantada de flors davant del Magatzem 6 de la Tabacalera.

Tot el veïnat i ciutadania està convocat a l’avinguda Vidal i Barraquer, davant del Magatzem 6 de la Tabacalera, aquest proper dissabte al matí. De la mà de l’AEG Fent Camí, cadascú crearà una flor de paper en la què s’hi podrà escriure una idea o desig per l’espai en desús de la Tabacalera i plantar-la davant mateix de l’edifici. D’aquesta manera es crearà un jardí horitzontal florit i verd que portarà la vida simbòlica a l’espai.

L’acte, de caràcter familiar, forma part de tot un seguit d’activitats programades des de la Plataforma Oppida i els col·lectius que hi participen, i vol cridar l’atenció de l’Ajuntament vers aquest espai industrial i històric abandonat per tal d’aconseguir-ne la cessió del Magatzem 6 i poder-hi obrir immediatament un centre autogestionat.

La construcció del jardí que es durà a terme aquest dissabte simbolitza totes les idees i propostes que viuran dins d’aquest espai, somnis i projectes sorgits des de la ciutadania i per a la ciutadania.

Aquesta iniciativa de replantar la Tabacalera, capitanejada per l’AEG Fent Camí, demostra que Oppida és una plataforma que dóna veu i representa a més de 40 entitats de la ciutat que estan fartes del mal ús que a Tarragona es fa de l’espai i equipaments públics; amb la Tabacalera com a símbol, reclamen un canvi d’actitud immediat als governants.

És imperatiu donar accés a l’associacionisme, al pensament crític i als moviments socials per tal de poder convertir un espai tancat i abandonat en un lloc útil i necessari per aquesta ciutat.