Alumnes del curs d’operari de taller del centre Ginesta visiten la deixalleria de Valls

Per . Actualitzat el

Una vintena d’alumnes del curs de formació ocupacional d’operari de taller del Centre Ginesta van visitar, el passat dilluns 13 de febrer, la Deixalleria de Valls. Els participants han conegut les diferents fraccions que s’hi poden dipositar així com el seu funcionament i la destinació de cada residu. La tècnica de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls va donar explicacions sobre la deixalleria i la importància que té la seva utilització i el fet de reciclar correctament els residus.

Les fraccions més representatives dipositades a la deixalleria de Valls per part de la ciutadania són: voluminosos, fusta, ferralla, ferralla electrònica, runa i fracció vegetal. Recordem que els residus que s’admeten són molts i ben diversos: ferralla, fustes, tèxtils, andròmines, ferralla electrònica, fluorescents, pneumàtics, bateries, dissolvents i pintures, bateries, piles, porexpan, olis de cuina usats i de cotxe, restes de poda, paper i cartró, vidre, envasos de plàstic i llaunes entre d’altres.

Ela alumnes també van mostrar molt interès per aquells residus que es poden reciclar i especialment pel projecte Mobles solidaris, el qual permet reutilitzar tots aquells mobles, estris de cuina i de la llar (sofàs, taules i cadires, somiers, llits, joguines, cotxets, cadiretes per a nadons.) que encara estan en bon estat i poden ser útils a gent amb pocs recursos. El servei es coordina amb la Creu Roja, Serveis Socials de l’Ajuntament de Valls i especialment amb Càritas. Aquest projecte reporta especialment un benefici social, però també ambiental i econòmic.

L’horari de la deixalleria, situada al carrer Basters, 11 del Polígon Industrial, és de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 17 a 20 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.