Així està el Mercat Central un mes abans de la seva obertura

Vegeu els últims retocs dels paradistes abans d’obrir el 16 de març

Per . Actualitzat el

El pròxim 16 de març, el Mercat Central de Tarragona obrirà les portes al públic; mentrestant, els paradistes estan habilitant els seus espais amb els punts de llum, els frigorífics, taulells, els rètols, etc.

El nou mercat té concessionades 40 parades i  7 locals comercials i també una parada que es destinarà a Espimsa. Les 7 parades que resten pendents d’adjudicar  ja han sortit a licitació, les bases de la qual es poden consultar a la web d’Espimsa i a la seu electrònica de l’Ajuntament i que pròximament es publicaran al Butlletí Oficial de la Província. A partir d’aquell moment, les persones interessades tindran 20 dies per presentar les seves ofertes. El termini de concessió d’aquestes parades destinades a activitat comercial és de 50 anys.

Pel que fa als 7 locals comercials pendents d’adjudicar, s’està realitzant un procediment negociat amb els interessats a ocupar-los.

La consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha explicat que l’envelat que acull el mercat provisional es començarà a desmuntar aproximadament la setmana del 20 de març;  els treballs es prolongaran durant un mes i tindran  un cost econòmic de 120.000 euros, que ja estaven inclosos en el preu de l’obra i no significarà cap sobrecost afegit. L’Ajuntament tenia la intenció de reutilitzar l’envelat provisional, però després d’analitzar-la, els tècnics han considerat que en aquest cas no és factible desmuntar-la i tornar-la a muntar perquè està malmesa i tindria un cost important, més de 500.000 euros, entre desmuntar-la, fer el trasllat pel seu aprofitament i condicionar-la per a una nova instal·lació.

D’altra banda, s’aprofitaran alguns panells dels dibuixos de l’envelat, que es decidirà on s’instal·len.

Pel que fa al terra de la plaça Corsini s’hi posarà una fina capa de formigó fins que comencin les obres d’urbanització i es reforçarà l’enllumenat de maner provisional amb focus al voltant de la plaça. Quan s’inaugurin les obres d’urbanització també es farà amb el carilló.

El nou mercat també disposa d’una planta del supermercat Mercadona a sota, i una planta logística perquè els venedors puguin disposar d’un espai on carregar i descarregar mercaderies en condicions. D’altra banda, s’han construït dues plantes d’aparcament amb 330 noves places que se sumaran a les 310 ja existents, el que fa un total de 640 places.

El cost total de la remodelació del Mercat Central ha estat de 46 milions d’euros.

La consellera Elvira Ferrando ha manifestat que  «el nou Mercat  serà dinàmic i viu i,  amb la seva obertura,  també es revitalitzarà la zona del centre comercial i dels voltants del mercat, doncs actuarà com un motor dinamitzador per tot el comerç».  A més, ha assenyalat  que «serà un espai no sols de venda sinó també gastrocultural que donarà un nou sentit al mercat i als seus voltants».