Dow anuncia la venda d’una planta de Constantí

La desinversió forma part del procés de fusió entre Dow i DuPont

Per . Actualitzat el

The Dow Chemical Company (NYSE: DOW) ha anunciat avui que ha arribat a un acord per a vendre el seu negoci global de Copolímers d’Etilè Àcid Acrílic (EAA) i Ionòmers a l’empresa SK Global Chemical Co., LTD., una filial de SK Innovation, com a part del procés en curs per a obtenir les aprovacions per a la fusió definitiva entre Dow i Dupont. La desinversió estarà condicionada a que Dow i DuPont tanquin la seva operació de fusió, a més d’altres condicions que inclouen la documentació reglamentaria i les obligacions relatives a la legislació laboral i corporativa. Aquesta operació afectaria a una de les plantes que l’empresa té a Constantí.

Dow és productor líder de copolímers de EAA, que comercialitza sota  la marca PRIMACOR™ dins del negoci de Packaging and Specialty Plastics (Plàstics per a Embalatge i Especialitats). L’acord de desinversió afecta a una planta de producció al Complex Industrial de Dow Tarragona i a un altre al de Freeport (Texas), així com a la propietat intel·lectual associada i les marques registrades de productes.

“L’anunci d’avui suposa un pas més en les nostres conversacions amb les autoritats que vetllen per la  competència en els mercats. Continuem treballant amb els organismes reguladors de tot el món, amb la finalitat de seguir fomentant el diàleg i obtenir l’autorització definitiva per a la fusió proposada”, afirma Andrew Liveris, President i CEO de Dow.

Sota els termes de l’acord de compra, SK Global Chemical complirà amb determinats contractes i altres acords, tant amb clients com proveïdors. Ambdues empreses estan treballant conjuntament per a que la transició transcorri de manera fluida per a tots els grups d’interès.

Donat l’estat actual del tràmit regulador, s’espera que el tancament de l’operació de fusió entre Dow i DuPont transcorri en el primer semestre de 2017, subjecte al compliment de les condicions habituals per a la seva conclusió, que inclouen l’obtenció de totes les autoritzacions regulatòries. Dow i DuPont estimen que les operacions previstes per a separar els seus negocis -en Agricultura, Ciència dels Materials i Productes Especialitzats- tinguin lloc uns 18 mesos després del tancament de la fusió.