Costa Cruceros converteix Tarragona en el seu port base d’un creuer per la Mediterrània

Es preveu l’arribada de 25.000 creueristes i un impacte econòmic de 2,2 milions d’euros

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona es convertirà en port base de la companyia italiana de creuers Costa Cruceros, que té previst portar a la ciutat uns 25.000 passatgers de diferents nacionalitats. D’aquesta manera el port tarragoní serà el port d’entrada i sortida de creuers i també destí receptor de creueristes europeus.

La presentació d’aquesta nova iniciativa turística al territori ha tingut lloc al Pòsit de Pescadors de Tarragona amb la presència del director general de Costa Cruceros per a Espanya i Portugal, Raffaele d’Ambrosio, qui ha anunciat que la companyia ja ofereix un creuer que sortirà cada divendres entre el 2 de juny i el 22 de setembre des de Tarragona, amb capacitat per a 1.700 passatgers. El creuer, operat pel Costa neoRiviera, farà escala a Savona, Porto Torres (Itàlia), Menorca, Eivissa-Formentera i Palma de Mallorca, abans de tornar a Tarragona. Un dels principals reclams de la companyia al territori és el parc temàtic PortAventura i el nou Ferrari land, amb què esperen atreure un important nombre de turistes, sobretot italians. De fet, per al dia d’arribada, Costa Cruceros ofereix un paquet d’una o dues nit en un hotel del complex més l’entrada al parc. D’Ambrosio també ha destacat la rica oferta cultural i turística que ofereix el territori i ha assegurat que la presència de Costa Cruceros tindrà un impacte econòmic de més de 2 milions d’euros.

D’Ambrosio ha estat acompanyat en la presentació pel president del Port de Tarragona, Josep Andreu; per Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; per Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, i per Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, a més de Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World.

Josep Andreu ha destacat que aquest és el resultat de la «perfecta col·laboració entre tots els agents del territori implicats» i que aquesta és una iniciativa «de llarg recorregut».

De la seva banda, Josep Poblet ha assegurat que des dels seus inicis, l’aposta pels creuers és una aposta per la «diversificació» de l’economia del territori, en referència a les reticències inicials mostrades pel sector industrial que opera al Port. També ha destacat la vocació de treballar amb  el territori per afavorir tota la seva oferta cultural, «la Tarraco romana, el Reus modernista, la Ruta del Cister, etc.».

L’alcalde de Tarragona ha anunciat que des de l’Ajuntament treballaran per estar a l’altura de les expectatives i oferir el millor servei als creueristes que visitin la ciutat, en tots els àmbits, i ha comminat a vèncer «pessimismes històrics».

Finalment, Octatvi Bono ha remarcat que des de la Generalitat es veu amb bons ulls aquesta posada en marxa de Tarragona com a base creuerística, «ja que això contribueix a la «redistribució territorial de l’activitat turística al país» i ajuda a descongestionar Barcelona com a port principal d’arribada de creuers.