El comerç de Tarragona treu pit

Multitudinària primera edició del Fòrum Comerç Tarragona, uns premis anuals de reconeixement als professionals del sector

Per . Actualitzat el

El comerç de la ciutat de Tarragona necessitava un acte així. Per primera vegada el consistori, amb una iniciativa personal de la regidora Elvira Ferrando, ha dedicat una jornada de reconeixement a la tasca que els professionals del sector comercial fan dia rere dia als carrers i places de la ciutat de Tarragona. El Teatre Tarragona es va omplir per seguir un certamen que va aplegar bona part del teixit comercial de la capital tarragonina, representat per les diferents associacions existents, i també públic interessat a conèixer quins són els establiments locals mereixedors d’una menció per part del consistori.

La gala, amenitzada per la TGN Big Band i Susana Sheiman i conduïda pels periodistes Carles Cortés i Montse Adan, va tenir reconeixements per a 40 comerços destacats per la seva longevitat (25, 40, 50, 60, 75 i 100 anys) i tot un seguit de premis en diferents categories. El premi especial del Fòrum Comerç va ser per al centenari del Mercat Central, el reconeixement al comerç històric i singular per a la Cereria Corderet (amb 275 anys d’història), el premi al comerç just per a Oxfam Intermon, el premi Artesà per al Gremi de Forners, l’aparador de l’any per a 5 Floristeria Mood Shop i l’empresa de l’any per a El Corte Inglés. Pel que fa als premis proposats pel jurat del certamen, la Farmàcia García va ser escollida com a millor establiment dels barris de Ponent i L’Anttonia Gastronomia va coronar-se com a millor comerç de la zona de Llevant. El premi al millor comerç minorista urbà va ser per a la botiga de roba Blue Denim.

Comerços amb història

Els establiments condecorats pels seus anversaris van ser Servicios Médicos Arranz, Juan Fernández, Peluqueria Mari Carmen, Noves Decoracions, Gimnàs Vital Sport (25 anys), Òpticas Teixidó, Niubó Multiserveis, Matoga, Mobles Plana, Peixateria Amparo, Dymia Ferreteria, Farmàcia Fullana, Santiveri (40 anys), Fotografia Fer-vi, La Botiga del Cafè, Llibreria Adserà, Sports Pàmies, Pastisseria Conde, Matalasseria Jordà, Autoescola Sabat, Òdena by Mònica (50 anys), Les Mitges, Enosa, Alimentació i Ceres Rius, Forn de Pa Roqué (60 anys), Chuchillería Rodríguez, rellotgeria Joieria Anglès, Pastisseria Palau, calçats les Amèriques, La Indústria de la Goma, Gombau (70 anys) i Imprenta Virgili, Barberia Miquel, Floristeria Romeu, Estanc Antic, Generació Forn Pastisseria Jordi Andreu, Fleca i pastisseria Pijuán, Sirvent, Ganiveteria Álvarez i Seguros Vallvé (100 anys).