Ballesteros es compromet a modificar el projecte de la Budellera

Es rebaixarà l’alçada dels edificis i s’eliminarà la zona d’aparcament a tocar de la Llarga

Per . Actualitzat el

Ballesteros anuncia una «modificació substancial» del Pla Parcial de la Budellera que tornarà a passar per aprovació inicial. El batlle recorda que que es garanteix la protecció de l’entorn natural i del patrimoni històric, fent referència a l’Anella Verda i a la xarxa de camins antics de la zona. Però, tot i això, es compromet a introduir canvis al projecte per atendre les recomanacions expressades per la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat. Aquestes passen per una rebaixa dels edificis projectats, una millora de la connectivitat del PP24 amb l’AP-7, de les connexions a peu amb la platja o també d’eliminar la zona d’aparcament prevista a tocar de la Llarga, que serà zona verda.

Això farà que el projecte s’hagi de tornar a aprovar inicialment. Segons l’alcalde, es durà a terma en cosa d’un mes i no hi intervindrà el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà. Serà la regidora Ivana Martínez qui ho farà per evitar incompatibilitats. A més a més, s’obrirà un nou període d’al·legacions i d’exposició pública del projecte urbanístic.

Aquest migdia des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha enviat als mitjans el següent comunicat:

“L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat després de la Comissió Territorial  d’Urbanisme que ha tractat del Pla Parcial de la Budellera,  que el Pla compleix tots els aspectes del POUM i que ja s’havia anunciat que el nombre d’habitatges no serien 5.738  sinó  4200. L’alcalde ha afirmat que  “hem previst el desenvolupament del Pla per etapes, no en una sola vegada, aquestes etapes ara les hem de definir”.   La Comissió ha fet d’altres consideracions com millorar la connexió de la Budellera amb l’AP-7; disminuir l’alçada dels edificis de 12 plantes, que passarien a ser de planta baixa més 6 plantes; resoldre la connexió amb la carretera del Nàstic i  millorar i ampliar la connexió a la platja Llarga per sota de la via del tren perquè sigui més accessible.

L’alcalde ha afirmat que “aquestes modificacions substancials del Pla Parcial 24 portaran a una nova aprovació inicial del Pla de la Budellera, són prescripcions i recomanacions de la Comissió que milloren el Pla i per això nosaltres les volem tenir en compte i les inclourem”. L’alcalde ha concretat que “la Comissió Territorial ha informat favorablement el Pla Parcial i el que ha fet són recomanacions.”

A la Comissió també s’ha acordat que la zona de la platja Llarga qualificada com a equipament públic passarà a ser zona verda, per tant,  s’eliminarà l’aparcament previst.

L’alcalde ha destacat que el Pla Parcial de la Budellera es respectuós amb l’Anella Verda de Tarragona i el Patrimoni Històric. També ha fet menció a que es construiran dos dipòsits de laminació, per evitar  inundacions a la platja de l’Arrabassada i al sector de Cala Romana.

Una vegada introduïdes les modificacions al Pla Parcial de la Budellera, l’Ajuntament el tornarà a aprovar inicialment i s’obrirà el període d’exposició pública i d’al·legacions”.