Xaloc, menjar de barques al Serrallo, ara amb un menjador renovat

Per . Actualitzat el

En Xavier Veciana, com a bon pescador que amb 13 anys ja anava a la mar, coneix molt bé els secrets de la cuina de les barques. Molts anys després, des del seu restaurant al Serrallo de Tarragona, tot un clàssic al barri, situat davant mateix de la llonja i a pocs metres de les embarcacions que cada dia surten a la mar, ofereix plats de cuina marinera tal com els pescadors els fan a les barques.

Suquet de lluerna amb calamar, escamarlà i patates, regat amb balandra i allioli negat és el que hem degustat en la recent visita al Xaloc que aquest mes de gener ha remodelat el menjador per oferir un millor confort als seus comensals.Nova pintura a les parets, nou terra, cadires i mobiliari nous i també nova il·luminació:  una posada al dia d’aquest restaurant que va obrir per primera vegada portes el març del 2007, en un local lluminós que respira l’esperit mariner i decorat amb fotografies del mateix Xavier que obren la gana a qualsevol: gambes, escamarlans, llagostins, crancs…

Xavier i la seva esposa, Carme Lucas, han aconseguit mercès a la qualitat dels productes emprats i a les exquisides elaboracions tenir un establiment de referència al Serrallo tarragoní, que pot situar-se entre els millors del barri de pescadors i on es pot gaudir del bon peix i marisc del Mediterrani.

Naturalment, el romesco tradicional de Tarragona també és un plat emblemàtic del Xaloc, que l’any 2014 va ser guardonat pel Patronat de Municipal de Turisme com el número 1 entre els oferts per vuit emblemàtics restaurants de la ciutat, segons valoració duta a terme pel conegut bloguer El Cocinero Fiel (Txaber Allué).

Els arrossos també són importants a la carta: caldós Parellada; negre; de popets de Tarragona; i el de rap i calamar, que porta el nom de la casa. La gamba vermella de Tarragona; els popets de Tarragona; els musclos a la planxa; i per qui li agradi el toc oriental, el sushi de tonyina vermella; i els tàrtars, com el de tonyina, i salmó són també grans opcions per gaudir de la cuina del Xaloc.

Carrer Gravina, 65. (43004) Serrallo. Tel. 977 242 195 i 647 458 140
xalocrest@hotmail.com.