Salou rebrà una trentena de colles geganteres

La trobada es durà a terme aquest diumenge en el marc de la Festa Major d’Hivern

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge, Salou rebrà a una trentena de colles geganteres que desfilaran en cercavila pel municipi. Prèviament, als voltants de les 10:30 tindrà lloc a la Plaça de la Pau la plantada dels gegants junt amb les respectives colles de grallers. La sortida de la cercavila tindrà lloc a partir de les 11 i discorrerà des de la mateixa plaça passant pels carrers Francolí i Barcelona fins la rotonda amb la Via Roma i tornant pel mateix carrer Barcelona i Francolí i amb l’arribada i ballada final a la Plaça de la Pau als voltants de les 12 del migdia.

La trobada – que coincideix amb el 30è aniversari de la colla local- congregarà tots els elements del seguici festiu de Salou per primer cop; però a més està prevista l’assistència de la Colla gegantera i els grallers de Lloret de Mar; la Colla Gegantera de Falset i Grallers de la Falç; des de la Conca de Barberà acudirà la colla Gegantera de Montblanc i Grallers dels amics dels Gegants de Montblanc; la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp i els seus Grallers;  des de Reus i les Borges Blanques també han confirmat l’assistència la Colla Gegantera Institut Pere Mata i els Grallers A3 Sons Grallers de Reus amb la Reina i el Rei de l’Institut Pere Mata i els gegants Ramon Berenguer IV i Peronella D’Aragó, respectivament.

També acudiran a la ballada de gegants la Colla i la grallera de  Bellpuig; la Colla Gegantera Esmarris de Creixell i Grallers i timbalers El Esmarris; la Colla Gegantera del Barri de Sant Antoni de Montbrió del Camp i els Grallers i timbalers del Barri de Sant Antoni de Montbrió del Camp; la Colla de Gegants i Grallers del Serrallo amb el Pere i Carme del Serrallo.; Colla Gegantera i Grallers de Sant Climent de Llobregat i els Grallers Clau Mar. Per primer cop també es preveu la balada de la Colla Gegantera Nostra de Huesca a més d’altres gegantons.