L’exposició ‘La Savinosa’ mostra al públic les diferents propostes urbanístiques per a aquest espai

L’equip d’arquitectes proposa donar protagonisme als espais que queden entre les edificacions i crear miradors sobre les platges

Per . Actualitzat el

L’exposició ‘La Savinosa’ mostra les propostes presentades durant el concurs públic per adjudicar els treballs de redacció sobre la intervenció global a l’antic preventori. La mostra inclou les maquetes, plànols i explicacions sobre un recull de propostes presentades pels equips d’arquitectes participants en el procés de selecció. L’exposició es podrà visitar fins al 12 d’abril a la seu de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Un total de 25 equips d’arquitectes de tot el país van participar en la selecció dels professionals que s’ocuparan de redactar el projecte d’intervenció al complex.
El material i la documentació dels diferents estudis professionals que van participar en el concurs es complementa amb els plànols originals del conjunt de l’arquitecte Francesc Monravà i Soler que daten de l’any 1928.

La inauguració de l’exposició va anar precedida d’una conferència a càrrec de l’equip guanyador del concurs, Fuses-Viader-Mansilla-Perea, en la qual s’explicava la seva proposta. L’equip redactor dels treballs planteja una intervenció que permet la versatilitat i la flexibilitat d’aquest espai, complementant les actuals edificacions amb peces modernes afegides a les existents que afavoreixin la seva funcionalitat. Aquestes noves construccions que es proposen no superarien l’alçada dels actuals edificis, evitant un impacte visual sobre la vegetació i preservant el valor ecològic i natural de la Savinosa. L’equip d’arquitectes proposa donar protagonisme als espais que queden entre les edificacions, així com crear miradors sobre les platges de l’Arrabassada i la Savinosa accessibles per a la ciutadania. El projecte vol obrir oportunitats per prendre decisions, sense fixar prèviament usos concrets. Una transformació de gran modernitat sense alterar la imatge del conjunt arquitectònic i paisatgístic.