«Invertirem 4,5 milions en millora i renovació de carrers»

Entrevista a l’alcalde de Salou, Pere Granados

Per . Actualitzat el

Com es presenta aquesta nova edició de la Festa Major gran de Salou?
Es presenta plena d’actes, gràcies a la col·laboració de les entitats i les associacions salouenques, que juntament amb la regidoria de Cultura i Festes, han preparat un programa amb la voluntat que la població de totes les edats i tots els públics el gaudeixin i hi participin.
També és molt d’agrair l’esforç i la il·lusió que hi han posat les regidories de Cultura, d’Infància, de Joventut i Esports, i d’Acció Social, totes implicades, que any rere any aconsegueixen una modèlica i una àmplia implicació popular, de grups i colles festives i culturals de la ciutat.
I per això la Festa Major esdevé una ocasió ideal per retrobar-nos i manifestar l’orgull i el sentiment de sentir-nos salouencs; i en aquest sentit és quan projectem i expressem la nostra identitat col·lectiva amb exhibició del nostre patrimoni cultural i aquells trets festius que més ens identifiquen com el Cós Blanc per posar l’exemple més notable.

Quina creu que és, doncs, l’acte més rellevant i peculiar de la festa Major de Salou.
El que dona relleu i projecció a la festa major, el que la fa especial, diferent i única, és el Cós Blanc. És un espectacle de carrer amb pas de carrosses i colles disfressades, enmig d’una pluja de confeti multicolor, milers de watts de llum i de música, on tothom és actor. Una experiència sensorial que s’ha de viure, perquè converteix diversos carrers de Salou en una macrofesta plena d’intensitat i d’emoció, on petits i grans la gaudeixen.
Evidentment, les festes d’un poble formen part del seu patrimoni humà i cultural, i en aquest sentit, el Cós Blanc, com a referent principal de la nostra Festa Major, és també un atractiu per a totes aquelles persones que ens visiten i que hem de promocionar com a element diferenciador i valor afegit.

Quines són les prioritats de l’acció de govern per aquest any 2017?
Les prioritats i les actuacions del govern han estat aprovades mitjançant un Pla d’Acció Municipal (PAM), que és l’instrument estratègic de planificació que s’ha de desenvolupar per fases i que inclou obres i projectes que s’han d’executar a curt, mitjà i llarg termini, amb una previsió d’inversió d’un total de 15 milions d’euros en recursos propis, a banda dels provinents en virtut de l’acord amb la Generalitat. Cal destacar els 4,5 milions que es destinaran a urbanització, condicionament i arranjament de carrers i espais públics. Per aquest any destinarem quasi un milió d’euros en aquest sentit, que serà d’execució immediata.
El pla recull i preveu projectes i obres tan importants com la reconversió integral de la zona de Carles Buïgas, convertint en zona de vianants una part de l’avinguda i transformant tot l’àmbit; la millora de la carretera del Far, des de la rotonda de la carretera de la Costa fins el mateix Far; actuacions diverses al camí de ronda dins del projecte de recuperació mediambiental del litoral del cap Salou, on enguany s’invertirà a la zona del xalet de Pedrol Rius, a la cala Morisca; i la remodelació de la plaça de Sant Jordi.
En el camp dels equipaments hi ha prevista la remodelació del Mercat Municipal i la renovació de tot l’entorn; la construcció d’un nou camp de futbol i una nova biblioteca; la remodelació i ampliació de l’Espai Mas, i la construcció d’un nou espai comunitari polivalent a la zona coneguda com «les cases dels mestres».
També tenim planificat en el PAM tres projectes importants de ciutat, que permeten un nou impuls urbà, econòmic i turístic com la nova estació de tren i de bus annex amb urbanització de tota la zona; i el desenvolupament del sector 04 als Emprius nord, amb implantació d’una Ciutat Esportiva, una zona d’hotels ressort de qualitat elevada, una zona d’oci i restauració, una zona comercial i un parc de negocis amb un edifici emblemàtic.

Està segur que la inversió i implantació de BCN World dins el CRT serà tan positiu per Salou i pel territori com es comenta?
Seguríssim que serà un benefici pel territori i per Salou. Avui no hi ha ningú que en pugui  dubtar vist l’estudi d’impacte econòmic i turístic elaborat per la URV. D’entrada, es crearan 12.000 llocs de treball durant els 6 anys de construcció. I un cop entri en funcionament es podrien generar fins 4.000 llocs de treball directes i fins a 42.000 d’induïts, sobretot en sectors de serveis, comerç i hostaleria. I els impactes econòmics d’explotació representarien pel territori entre 3.900 i 5.400 milions d’euros; amb una despesa directa per part dels visitants que podria arribar als 1.145 milions.
Això vol dir que el CTI generarà més activitat econòmica durant tot l’any ajudant a desestacionalitzar la temporada; i reforçarà el nostre model turístic incorporant turisme de shopping, turisme de negocis i de congressos, i segments del mercat atrets pels espectacles i les activitats d’oci i cultura. En definitiva, permetrà configurar un clúster turístic referencial, especialitzat en oci familiar amb experiències turístiques úniques i singulars.
Aquells que sempre hem apostat i defensat amb total convicció el CTI dins l’àmbit del CRT hem d’estar satisfets per la feina feta, perquè a partir d’aquest estiu veurem com es comença a desenvolupar un projecte que tindrà un retorn econòmic important pel territori, amb una clara dimensió social, perquè generarà més ocupació, més oportunitats, més qualitat de vida i més progrés econòmic i social.