Ballesteros demana que s’arxivi la seva investigació per Inipro

Ho ha fet el seu advocat per escrit el mateix dia que declaren Floria i Cuadrado

Per . Actualitzat el

L’alcalde Ballesteros ha demanat que s’arxivi la seva investigació pel cas Inipro. El seu advocat defensor, David Rocamora, que ha presentat la petició el mateix dia en què han declarat al jutjat per aquest cas de presumpta corrupció Begoña Floria, i l’excap del gabinet d’alcaldia Gustavo Cuadrado.

Recordem que el batlle va autoritzar els pagaments a Inipro en set ocasions, malgrat les advertències d’il·legalitat que va rebre. Els fets es remunten al 2009, quan l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMMS) va contractar l’empresa Inipro per oferir un servei d’atenció als immigrants.

La contractació es va fer mitjançant la fórmula de procediment negociat i sense publicitat. Una fòrmula legal però les tres empreses convidades a participar en aquest procés estaven totes vinculades a Inipro. A banda, Inipro té lligams amb el PSC arreu de Catalunya.

En el cas de Tarragona, segons l’auto judicial, Inipro va contractar a diversos empleats també vinculats al PSC i a les Joventuts Socialistes i va facturar 56.492 euros el 2010.

El contracte havia d’haver-se adjudicat cada any, però es va prorrogar de manera irregular dos anys més.

El 2011, Inipro va cobrar 102.607 euros -un 81,63 % més, sense cap justificació d’aquest increment- i el 2012, altres 95.976 euros.

En total, el jutge investiga catorze persones pels delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació i alteració de preus en subhastes públiques.