Nou capítol del cas Inipro amb les declaracions de Begoña Floria i Gustavo Cuadrado

La portaveu del govern municipal de Ballesteros i l’excap de gabinet de l’alcalde han comparegut per donar explicacions al magistrat que instrueix la investigació

Per . Actualitzat el

La investigació judicial coneguda com a ‘Cas Inipro’ ha viscut aquest dijous un nou capítol amb la primera declaració com a investigada de Begoña Floria, portaveu de l’equip de govern de Ballesteros, i també amb la compareixença del que va ser cap de gabinet d’alcaldia, Gustavo Cuadrado. Tots dos estaven citats a les nou del matí al jutjat i han arribat per separat i acompanyats cadascun dels seus respectius advocats. Al migdia, a la sortida de l’interrogatori, la regidora Floria ha atès el nombrós grup de periodistes que l’esperaven. La portaveu de l’equip de govern del PSC a Tarragona ha dit que està «satisfeta i tranquil·la perquè he pogut explicar al jutge en què consisteix el ciberactivisme voluntari que es fa al PSC» i ha insistit que ha contestat a totes les preguntes que li ha formulat el magistrat amb la voluntat «d’aclarir tots els dubtes raonables que apareixien al sumari». Floria, coordinadora del grup de ciberactivistes del PSC des que es va constituir l’any 2008, ha negat que cap d’ells haguès cobrat per fer aquestes funcions. «El ciberactivisme al PSC és un tema de voluntariat. No se’m passa pel cap que algú hagi cobrat per fer tasques de ciberactivisme», ha afegit. Floria s’ha desvinculat de l’Institut Municipal de Serveis Socials i de l’empresa Inipro. «No sabia ni què era Inipro fins l’any 2013, quan el tema va aparèixer als jutjats», ha dit la política tarragonina. «Les meves funcions a l’Ajuntament, a banda de portaveu de l’equip de govern, se circumscriuen a l’àrea de Cultura i a l’Empresa Municipal de Transports, per tant desconec el funcionament de l’IMMS i la seva política de contractacions», ha dit Floria insistint que ella només s’encarregava d’un tema de partit, «coordinar un grup de persones que fan activisme per al PSC a les xarxes socials de manera totalment voluntària i sense cobrar». Gustavo Cuadrado ha declarat durant més de tres hores davant del jutge. A la sortida del tribunal l’excap de gabinet d’alcaldia ha declinat fer declaracions als mitjans de comunicació.

Crítiques de l’oposició

Després que aquest dijous al matí la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i l’excap del gabinet d’alcaldia, Gustavo Cuadrado, hagin declarat davant del jutge pel cas Inipro, el portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDECAT), Albert Abelló, ha manifestat que «haurien de començar a pensar en fer les maletes. Estem farts de les mentides i les falses excuses del PSC», ha assenyalat Abelló, que ha manifestat que «és evident que estem davant d’una presumpta trama de corrupció, tal com es reflexa en l’últim auto del jutge». Abelló conclou que «és impressionant que la senyora Floria digui que els coneguts ciberactivistes del PSC fossin voluntaris quan són els mateixos que van ser contractats i van cobrar un sou per part de l’empresa Inipro», ha assenyalat el portaveu del Partit Demòcrata, que ha recordat que dita companyia mai va realitzar la tasca encomanada.