Tarragona s’exhibeix a Fitur

Tant la ciutat com el territori mostraran els seus atractius a la fira de turisme

Per . Actualitzat el

A partir d’avui dimecres 18 de gener i fins diumenge, se celebra un any més la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR. La ciutat de Tarragona i serà present un any més, a través del Patronat Municipal de Turisme i alhora formant part d’El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, i amb la consellera de Turisme i presidenta del Patronat, Inmaculada Rodríguez al capdavant. FITUR és el punt de trobada dels professionals del turisme, institucions promotores, empreses operadores en la gestió i desenvolupaments turístics internacionals i la ciutat hi forma part com a un dels moments més importants de l’any a nivell turístic.

Amb el conveni corner de la Diputació de Tarragona

En aquesta edició el Patronat compartirà estand amb els diferents municipis del territori amb el segell Costa Daurada (a través del Córner Fires Estatal del Patronat de Turisme de la Diputació – Agència Catalana de Turisme); un espai conjunt que permet, d’una banda, reduir costos i de l’altra, posicionar Tarragona dins del territori. Precisament aquest dilluns va tenir lloc la signatura del conveni corner que enguany ha estat rubricat pels ajuntaments d’Altafulla, Calafell, Cambrils, Creixell, Mont-roig del Camp, Reus, Roda de Berà, Salou, Tarragona, Torredembarra, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Vendrell i Vila-seca, els consells comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, l’Associació Priorat Enoturisme, l’Associació Costa Daurada Destinació Golf i Pitch & Putt, l’Estació Nàutica Costa Daurada, Aquopolis Costa Daurada, i PortAventura. Pròximament també es preveu signar un conveni Corner, amb idèntic objectiu, amb ajuntaments i entitats turístiques de les Terres de l’Ebre.

Amb el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Així mateix, Tarragona també formarà part de l’exhibició i difusió d’El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya que serà present a FITUR per realitzar-hi diferents reunions de treball i trobades, la qual cosa permet no només sumar un segell de qualitat a la ciutat, sinó també el fet de poder promocionar 15 ciutats patrimoni de la Unesco de forma conjunta, que facilita poder arribar a mercats que de forma individual serien de difícil accés (tan per la infraestructura com per l’impacte econòmic); com les previsions d’enguany a Emirats Àrabs, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud o Índia, entre d’altres.

Amb el Grup se celebrarà dins la Fira, el proper divendres 20 de gener, l’Assemblea d’Alcaldes del Grup Ciutats Patrimoni Humanitat i signar diferents convenis anuals com són el de Paradores, Turespaña i Iberia; així com la participació de la nostra ciutat en la primera Assemblea Ordinària de la Red Ciudades Ave, de la que és membre. També es mantindran diferents reunions amb Centres de Promoció Turística com són les CPT Madrid, CPT Europa Central, etc..o amb Oficines Espanyoles de Turisme de Zurich, Viena, París, Munich…