L’Operació Iglú ha atès 12 persones aquesta nit

L’operatiu no es repetirà aquesta nit però es facilitarà allotjament a les persones que ho necessitin

Per . Actualitzat el

Aquesta nit l’Operació Iglú ha atès12 persones sense sostre. El dispositiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja ha localitzat a sis persones que han rebutjat ser allotjades i han rebut assistència (mantes i menjar calent), una persona ha estat allotjada i cinc no han volgut cap tipus d’assistència. L’operatiu es va posar en marxa ahir per les baixes temperatures i aquesta propera nit, en previsió avant la previsió que les temperatures per aquesta propera nit se situïn per damunt del 0 graus, l’Operació Iglú passa de la fase d’emergència a la d’alerta. Per la qual cosa, l’operatiu no sortirà aquest nit però es facilitarà allotjament a les persones que ho precisin i/o sol·licitin, i es mantindran allotjades aquelles persones que ho hagin estat en la fase d’emergència.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja, que a partir del mes de novembre entra en fase de pre-alerta i es posa en funcionament en el cas que es tingui la previsió d’una davallada important de les temperatures i s’activi l’alerta d’onada de fred des de Protecció Civil de la Generalitat. El dispositiu està format per un equip de deu persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

A més, de l’Operació Iglú, l’Ajuntament ha pres altres mesures per prevenir riscos i accidents al terme municipal:

·         Els serveis municipals d’assistència i emergència estan activats per intervenir en el cas que sigui necessari.

·         S’ha fet provisió de sal, per si cal posar-ne en alguns carrers de la ciutat.

·         La neteja de carrers amb aigua s’ha suspès pel risc que es formin plaques de gel i el servei es reprendrà quan es recuperin les temperatures.