L’Hemeroteca Municipal ha digitalitzat més de set mil pàgines durant el 2016

Es corresponen a un total de 29 capçaleres de revistes i premsa de la primera meitat del segle XX

Per . Actualitzat el

Durant l’any 2016 la Biblioteca Hemeroteca Municipal ha incorporat a la web de premsa digitalitzada més de set mil planes de publicacions periòdiques d’un total de 29 capçaleres de revistes i premsa de la primera meitat del segle XX. En total actualment es poden consultar per internet més de 332.000 planes de publicacions periòdiques. La primera publicació data de l’any 1808 i es tracta del primer Diario de Tarragona.

Enguany s’han digitalitzat nombroses revistes, algunes de curta durada però que permeten omplir buits històrics i temàtics. Pel que fa a les temàtiques destaquen les revistes de postguerra de caire polític i religiós com Garra, revista de la Falange, Por Él! o Guión  d’Acción Católica, publicades entre 1944 i 1956. També es poden consultar revistes de grups excursionistes, literàries com Patria que s’ha pogut digitalitzar gràcies a la col·laboració de la familia Quintana que en conserva la col·lecció. Hi ha publicacions vinculades al món de l’educació com El Magisterio tarraconense, Cossetània o Vida estudiantil, aparegudes a la dècada dels anys 20 i 30 del segle passat.

En alguns casos les col·leccions no són completes per la qual cosa, des de l’Hemeroteca fan una crida per qualsevol aportació de col·leccionistes o particulars que permetin disposar del màxim nombre de publicacions i fer-les accessibles i consultables a través d’internet.  La pàgina web de l’hemeroteca digitalizada:  http://www.tarragona.cat/patrimoni/fons-documentals/biblioteca-hemeroteca/hemeroteca-1