El Port de Tarragona consolida l’exportació de project cargo

Aquesta setmana es duu a terme l’últim embarcament d’un projecte de construcció de grans estructures dedicat a la indústria

Per . Actualitzat el

questa setmana es duu a terme la sisena i última operativa d’exportació de peces de grans dimensions dedicat a la indústria, i que forma part d’un gran projecte que s’ha estat construint durant més de 6 mesos a peu de moll, al Port de Tarragona. Schwartz-Hautmont, empresa de la comunitat portuària del Port de Tarragona, i també companyies com Sarens i Fluor, han estat treballant amb aquest projecte que té com a destí el port d’Amberes (Bèlgica) per formar part de les instal·lacions d’una refineria.

L’operativa d’aquest projecte ha constat de sis embarcaments amb diferents mòduls en vaixells especialitzats de càrrega i ro-ro. El primer es va realitzar entre els dies 12 i 17 de juliol de l’any passat; i l’últim es duu a terme entre els dies 12 i 14 de gener amb el vaixell ‘Jan’, que navega sota bandera de Bèlgica i té 100 metres d’eslora.

L’operativa d’exportació de project cargo la realitza l’empresa Euroports Iberica TPS, que és també l’empresa consignatària.

El Port de Tarragona és un port de referència al Mediterrani en exportació de càrregues especials

El tràfic de project cargo és en aquests moments una aposta del Port de Tarragona dins de l’estratègia de creixement i diversificació de tràfics. La infraestructura portuària tarragonina ofereix infraestructures especialitzades per aquest tipus de càrrega com les àmplies àrees operacionals als molls, les rampes Ro-Ro i l’excel·lent accessibilitat; tanmateix, el Port de Tarragona posa a disposició del client serveis eficients com l’estiba altament qualificada i l’eficiència dels professionals en l’estiba.

La construcció d’un projecte de project cargo pot durar uns 12 mesos en construir-se i, normalment, es necessita de diferents operatives (embarcaments) per exportar aquestes grans estructures al seu país de destinació.

En la construcció d’un gran projecte es necessiten al voltant de 1.500.000 hores de treball, el que suposa generar ocupació durant el desenvolupament del projecte. I la majoria d’aquests llocs de treball es generen per a persones del territori, gràcies a la potent pedrera de professionals amb què compta la indústria auxiliar de Tarragona.