Els càmpings de Tarragona inicien la seva promoció a les fires europees del sector

Comencen la seva campanya promocional a la Fira Vakantiebeurs d’Utrecht i a la Fira CMT de Stuttgart

Per . Actualitzat el

Càmpings Tarragona, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, posa en marxa el seu pla de promoció per al 2017 amb la participació en les dues fires més importants del sector a nivell europeu. Càmpings Tarragona i la FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, desenvolupen diferents accions comercials per promocionar i donar suport als càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. El 2017 és un any especial per a Càmpings Tarragona, ja que celebrarà el seu 40 aniversari i, per això, l’entitat prepararà un conjunt d’accions addicionals dins del seu pla de promoció.

La campanya de promoció s’inicia amb la presència de Càmpings Tarragona a la Fira Vakantiebeurs que se celebrarà a la ciutat holandesa d’Utrecht, del 10 al 15 de gener, i a la Fira CMT de Stuttgart -Alemanya- que tindrà lloc del 14 al 22 de gener. Tots dos esdeveniments representen el punt de partida de la temporada i cada any es donen cita en ells les millors empreses i professionals relacionats amb el sector. Càmpings Tarragona assisteix un any més a aquests certàmens amb l’objectiu de promocionar la destinació Costa Daurada i Terres de l’Ebre com una de les ofertes turístiques en càmpings més completa i apreciada d’Europa.

En les dues fires d’Utrecht i Stuttgart es lliuren els premis de major distinció en el sector campista europeu per reconèixer els millors càmpings de tot Europa, en funció dels exigents processos d’inspecció i valoració dels organitzadors. Tots aquests reconeixements els atorguen l’ANWB i l’ADAC, les associacions automobilistes de referència a Holanda i Alemanya, respectivament, que agrupen 21 milions de persones. Concretament, a la fira de Vakantiebeurs d’Utrecht, l’ANWB concedeix dos importants premis a diferents càmpings: els ANWB Erkende TopCampings d’Espanya 2017 i el CÀMPING VAN HET JAAR 2017 (Càmpings de l’any 2017 a Espanya). A la Fira CMT de Stuttgart, l’ADAC, l’homònima de l’ANWB a Alemanya, atorga l’ADAC Superplatz d’Espanya 2017 a diferents càmpings que destaquen per la seva qualitat i que han estat classificats i catalogats amb 5 estrelles, la màxima puntuació de l’ADAC.

En l’edició 2016, vuit establiments de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre van obtenir diferents guardons. Aquest any, durant les gales que se celebraran en els dos certàmens es donaran a conèixer els nous premiats de Càmpings Tarragona.

Bona temporada per al sector del càmping

Amb una xifra rècord de més de 8 milions de pernoctacions als càmpings de la província de Tarragona, la temporada 2016 ha estat molt satisfactòria per al sector del càmping a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Segons l’Observatori de Turisme de Costa Daurada, els càmpings de la província de Tarragona han acollit, fins al novembre del 2016, a més d’1 milió de pernoctacions més que al 2015. A falta de conèixer encara les dades de desembre, durant 2016 els càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre han generat més d’un 15% addicional de pernoctacions que el 2015; en paraules de Berta Cabré, presidenta de Càmpings Tarragona, “el sector ha experimentat un constant creixement durant els últims anys i afronta la nova temporada 2017 amb molts reptes i novetats per seguir ampliant el seu mercat”.

Entre tots els clients campistes de la demarcació de Tarragona, Holanda és el segon mercat internacional més important per als càmpings de la província de Tarragona, després de França. Amb una llarga trajectòria campista, Holanda representa així el 12% de les pernoctacions al 2015. Pel que fa a Alemanya, és el tercer mercat internacional i va representar un 6% de les pernoctacions al mateix període.

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província. Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats als entorns naturals de l’interior.