Tot a punt per rebre els Reis Mags d’Orient

Ses Majestats arribaran aquesta tarda al Moll de Costa i faran la seva tradicional Cavalcada abans de repartir els regals per tota la ciutat

Per . Actualitzat el

La Brigada Municipal ja té a punt les carrosses de la Cavalcada. Enguany s’ha renovat la part de darrere de les carrosses dels Rei Melcior, Gaspar i Baltasar. Una tasca que fa, íntegrament la Brigada Municipal. Així mateix, també s’ha renovat el policarbonat de les carrosses dels tres Reis Mags i la il·luminació, que serà de leds, de les principals carrosses que acullen nens i nenes, la qual cosa suposa un estalvi de més del 60% de consum i una major seguretat, ja que es tracta de llum que pràcticament treballa a temperatura ambient evitant escalfaments a les carrosses.

A la Cavalcada d’enguany hi participaran 240 nens i nenes que ajudaran a Ses Majestats i patges reals a repartir els 2.000 kg de caramels que es llençaran, tots aptes per a celíacs. Els caramels estan patrocinats per l’empresa BASF i Pintures La Moderna. Com és tradicional, demà, 5 de gener, a les 18.15 hores, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Tarragona per repartir regals als infants. L’arribada serà al Serrallo (Moll de Costa) i la Cavalcada de Reis farà el recorregut des del carrer Reial fins a la plaça de la Font.

Els horaris i l’itinerari seran els següents:

· 18.15 h, al Serrallo – Moll de Costa, arribada per via marítima dels Reis Mags d’Orient (Melcior, Gaspar i Baltasar) que seran rebuts amb la benvinguda de les sirenes dels vaixells i barques del Port i per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat. L’alcalde, la regidora de Festes i la presidenta de la Cavalcada de Reis rebrà els Reis Mags. A continuació, es farà una salutació als premiats del sorteig del Club dels Tarraconins i a les 18.35h., hi haurà els parlaments de la regidora de Festes i SM Rei Gaspar.

· 18.45 h, llançament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

· 18.50 h, plaça dels Infants – carrer Reial. Inici de la Cavalcada, a les 19.00h. dels Reis Mags, que estarà encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, seguida entre d’altres, de la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

· Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, missatge de pau als infants per part del rei blanc Melcior i comiat.

· Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran els regals per tota la ciutat.

Dispositiu de trànsit per a la Cavalcada de Reis de 2016

Els Reis Mags d’Orient arribaran demà a la tarda, a les 18.15 h, per via marítima, al Serrallo. Per aquest motiu, la Cavalcada de Reis comportarà restriccions importants de trànsit en tot el recorregut.

Avui, a partir de les 20 h, ja es fan prohibicions d’estacionament en tots els trams de pas de la Cavalcada. Durant la nit es retiraran els vehicles (cotxes i motos) que hagin quedat als punts del recorregut.

A partir de demà, hi haurà les modificacions següents:

· A la zona de l’estació, únicament hi podran accedir veïns, viatgers de l’estació de tren i aparcaments mentre sigui possible.

· A la zona del Serrallo, es podrà sortir pel passeig de la Independència amb carrer Trafalgar.

· A la zona dels voltants del carrer Reial també hi haurà dificultats importants d’accés i sortida fins que la cua de la Cavalcada no hagi arribat a la Rambla Nova.

· A la zona de la Rambla Vella:

Es desviarà el trànsit per passeig de Sant Antoni, passeig Torroja, av. Maria Cristina, av. Catalunya. S’hi instal·laran semàfors al passeig Torroja perquè a les corbes hi poden passar autobusos.

Els accessos a l’Hospital de Santa Tecla es podran fer per la via de l’Imperi Romà a la Rambla Vella. S’hi establirà un carril reservat per a urgències.

DISPOSITIU RECOLLIDA PAPER I CARTRÓ NIT DE REIS

El servei de recollida de paper i cartró es duplica durant la nit de Reis. L’endemà, dia de Reis, al matí s’afegeixen al servei normal dos camions extres amb operaris per recollir els residus dipositats fora dels contenidors. A la tarda i a la nit, es mantindrà un servei extra per garantir la correcta recollida.

Cal recordar que les deixalles grans i voluminoses cal portar-les a la deixalleria per facilitar-ne la reutilització i tractament. Si són molt grans, es pot trucar al Telèfon Verd 977 296 222 per a que es reculli gratuïtament els dilluns, dimarts, dimecres, divendres i dissabtes.