L’Obra Social ”la Caixa” destina 10.000 euros a l’Associació Quilòmetre Zero

158 infants de Tarragona adquiriran eines per integrar valors constructius i hàbits saludables en el seu entorn social i familiar

Per . Actualitzat el

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit 10.000 euros a l’Associació Quilòmetre Zero, seleccionada en la convocatòria d’Interculturalitat i acció social 2016 i que actuarà a Tarragona. Aquesta convocatòria ofereix ajuts a projectes dirigits a afavorir la convivència ciutadana i el desenvolupament personal i social, i a projectes socioeducatius que contribueixin a la promoció de la salut integral, a la prevenció de la violència i a la igualtat d’oportunitats.

 

La convocatòria d’Interculturalitat i acció social és la sisena de les vuit convocatòries del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials de l’Obra Social ”la Caixa”, que ha destinat durant 2016 més de 17 milions d’euros a projectes a tot Espanya. Totes les organitzacions sense ànim de lucre que treballen en pro d’aquests col·lectius en risc d’exclusió poden accedir a aquest programa.

 

La selecció dels projectes s’ha fet a partir de criteris d’avaluació que han tingut en compte aspectes com ara la complementarietat amb els recursos existents al territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat, i la implicació de la comunitat on es duen a terme.

Associació Quilòmetre Zero

Projecte Rossinyol Tarragona

Objectiu: Facilitar la integració social de nens i nenes de diferents contexts socioculturals i influir en el seu creixement perquè els hi sigui més fàcil desenvolupar-se personalment i adquirir les competències bàsiques i transversals,  proporcionant als infants suport social, cultural i lingüístic, consell, amistat, reforç i un exemple positiu.

Població de la zona d’actuació: Tarragona

Import ajuda concedida: 10.000€

Beneficiaris directes: 158

 

L’Associació “Quilòmetre Zero”, és una entitat tarragonina d’iniciativa social, sense ànim de lucre, amb seu a la Cooperativa Obrera de Tarragona i formada per un grup de persones amb inquietuds solidàries, compromeses i preocupades per la realitat actual. ES tracta d’una entitat amb projectes transformadors i compromesos contra les desigualtats socials des de la participació social voluntària i que posa en valor la solidaritat i la igualtat. Els nostres projectes volen donar suport i oportunitats a nens i nenes i jovent, famílies o col·lectius en situació de dificultat o en situació risc d’exclusió social.

 

Entre les seves actuacions principals hi ha el el projecte “ESMORZAR I AL COLE”, que es duu a terme al Col·legi Public de Bonavista i que des de 2013 facilita esmorzar, dinar i berenar a nens i nenes del centre i que distribueix el professorat entre l’alumnat que ho necessita.

 

També es treballa en el Projecte Rossinyol, que pretén establir una xarxa de relacions, i un conjunt de pràctiques dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la URV, i centres educatius i alumnat de les escoles de primària i secundària de la ciutat de Tarragona.