El patrimoni romà de Tarragona pateix un acte de vandalisme

Ciutadans (C’s) denuncia que fa més de quatre dies que han aparegut unes pintades i que l’Ajuntament encara no ha fet res

Per . Actualitzat el

Segons denuncia la formació política Ciutadans, fa quatre dies que la muralla romana de Tarragona, concretament el fortí de Sant Antoni –un element de gran valor arquitectònic i cultural i un dels elements més emblemàtics del conjunt patrimonial tarragoní–, presenta aquestes pintades. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s), Rubén Viñuales, ha denunciat «la ineficàcia» de l’equip de govern davant «la defensa de la imatge i els monuments més característics de Tarragona» i recorda que «aquests tipus d’actes vandàlics estan tipificats com a delicte al Codi Penal segons els articles 321 i següents».

Viñuales també ha lamentat «qualsevol tipus de conducta incívica» i «la falta de celeritat i fermesa en la lluita contra els atacs al Patrimoni de Tarragona per part de Ballesteros i els seus socis» i ha fet una crida a «la responsabilitat i la bona convivència».

C’s ha fet aquesta queixa malgrat que l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ja va mostrar ahir la seva sorpresa i indignació per aquest acte a través de les xarxes socials, on va assegurar que «el problema dels comportaments incívics a Tarragona és una preocupant realitat» i va assegurar que aquesta bretolada no pot quedar sense càstig. També va asegurar que des Museu d’Història s’està treballant per trobar lamillor solució i esborrar aquestes pintades.

muralla2